Ønsker du å fortelle historier gjennom foto? Bli med og oppdag Nepal gjennom kameralinsa.

Kom på innsida av landet gjennom lokale prosjekter, besøk hos familier og naturopplevelser. Foto- og filmkurs, språkkurs og fokus på kulturforståelse. Vi drar på fotosafari i eget land og bruker Trondheim og friluftsområdene rundt Rødde som fotolocation gjennom året.

Et år med foto og kultur

Innen foto vil du få opplæring i kamerainnstillinger, komposisjon og etterbehandling i redigeringsprogrammet Lightroom. Du vil få innblikk i reportasjefotografering, formidling av ansiktsuttrykk og bruk av naturlig lys. Fotoetikk på reise er også et viktig tema – hvordan kan vi møte folk og framstille mennesker på en verdig måte med kameraet? Vi lager fotoutstilling fra Nepalturen og lager en Photo Challenge i Trondheim. Klassen blir utfordret til å reise på fotosafari i Norge med et begrenset budsjett. Året vil gjøre deg til en mer frimodig og selvstendig fotograf.

I undervisningen har vi også fokus på kulturforståelse gjennom foredrag, case og rollespill. Vi skal innom tema som bistand, reiseetikk og bærekraftig turisme. Du vil også få en liten innføring i språket nepali før vi reiser.

 

Tre uker i fargerike Nepal

Vi starter turen i den travle byen Kathmandu, der vi besøker lokale prosjekter og mennesker som forteller sin historie. Her kommer vi også til å lære om det religiøse mangfoldet i landet. Turen fortsetter ut på landsbygda og til Chitwan nasjonalpark. Vi avslutter i Pokhara, en frodig by med avslappet stemning.

Ragnhild Tronvoll

Lærer Fokus Nepal

Ragnhild har en bachelor i psykologi og har allsidig arbeidserfaring. Hun har jobbet i barnevern og rus- og psykiatriomsorg, jobbet som kateket og har vært utsendt som miljøterapeut til Nepal. I tillegg har hun hatt flere praktiske jobber, og driver som freelancefotograf. Ragnhild er aller mest glad i alle de gode små og store samtalene med elever gjennom en uke på jobb.

E-post: ragnhild@rodde.fhs.no

 

Pris

Søk Fokus Nepal her