Ønsker du å fortelle historier gjennom foto? Bli med og oppdag Nepal gjennom kameralinsa.

Kom på innsida av landet gjennom lokale prosjekter, besøk hos familier og naturopplevelser. Foto- og filmkurs, språkkurs og fokus på kulturforståelse. Vi drar på fotosafari i eget land og bruker Trondheim og friluftsområdene rundt Rødde som fotolocation gjennom året.

Et år med foto og kultur

Innen foto vil du få opplæring i kamerainnstillinger, komposisjon og etterbehandling i redigeringsprogrammet Lightroom. Du vil få innblikk i reportasjefotografering, formidling av ansiktsuttrykk og bruk av naturlig lys. I løpet av året skal du få ha ditt eget fordypningsprosjekt der du kan lære mer om et fotoemne du er interessert i.

Fotoetikk på reise er også et viktig tema – hvordan kan vi møte folk og framstille mennesker på en verdig måte med kameraet? Har vi et ansvar for hva vi forteller med bildene våre? Vi lager fotoutstilling fra Nepalturen når vi kommer hjem. Året vil gjøre deg til en mer frimodig og selvstendig fotograf. Du trenger ikke å ha fotografert fra før av for å starte på Fokus Nepal. Du kommer langt med et ønske om å fange øyeblikk og mennesker – og lyst til å lære.

Reiseliv

I undervisningen har vi fokus på kulturforståelse gjennom foredrag, case og rollespill. Vi skal innom tema som bistand, reiseetikk og bærekraftig turisme. Du vil få en liten innføring i språket nepali før vi legger ut på turen.

 

Tre uker i fargerike Nepal

Landet ved foten av Mount Everest har fotomotiver rundt hvert et hjørne! Vi starter turen i den travle byen Kathmandu, der vi besøker lokale prosjekter og møter mennesker som forteller oss sin historie. Her lærer vi om det religiøse mangfoldet i landet – og om hvordan religion preger tankesett og levemåte.

Du er med på å bestemme hvordan turen skal bli, ved at klassen får velge mellom ulike alternativer og reisemål i Nepal sammen med meg. Vi kan vandre i landsbyene som grenser mot de snødekte fjellene i Himalaya eller besøke Chitwan nasjonalpark. Et besøk til frodige Pokhara, en by med avslappet stemning er en fin avslutning på reisen. Turen til Nepal vil gi deg erfaring i turplanlegging innenfor trygge rammer.

Turer gjennom året

Resten av året kommer vi til å reise på kortere turer med forskjellige aktiviteter. Slik blir klassen godt kjent og man skaper minner sammen.  Dere blir utfordret til å reise på fotosafari i Norge med et begrenset budsjett. Vi bruker Trondheim til å holde Photo Challenge og delta i andre aktiviteter. Siden det beste lyset finnes ute, kommer vi til å bruke friluftsområdene rundt Rødde og ellers i Trøndelag som fotolocation og soverom.

Å reise sammen

Gruppedynamikk og klassemiljø er også en viktig del av det å reise. Du skal reise sammen med folk du ikke kjenner nå, men som du skal bli kjent med og trygg på før vi drar på langtur sammen. Derfor er det mange sosiale aktiviteter gjennom året! Et sterkt samhold oppstår når man må samarbeide og opplever oppturer og nedturer sammen undervegs på reisen. Dette klassefellesskapet kan være vanskelig å se for seg på forhånd, men etter et folkehøgskoleår forteller elevene våre at dette var det viktigste de erfarte.

Ragnhild Tronvoll

Lærer Fokus Nepal

Ragnhild har en bachelor i psykologi og har allsidig arbeidserfaring. Hun har jobbet i barnevern og rus- og psykiatriomsorg, jobbet som kateket og har vært utsendt som miljøterapeut til Nepal. I tillegg har hun hatt flere praktiske jobber, og driver som freelancefotograf. Ragnhild er aller mest glad i alle de gode små og store samtalene med elever gjennom en uke på jobb.

E-post: ragnhild@rodde.fhs.no

 

Pris

Søk Fokus Nepal her