Har du lyst til å oppleve noen av verdens beste parker og anlegg? Det vil vi, derfor reiser vi til USA.

Colorado byr på Breck, Key og Vail, mens California byr på Northstar, Heavenly og Boreal. Hovedturen i 2018 er ennå ikke bestemt, men den vil uansett sikre deg 21 dager med ski i parker i verdensklasse!

Høst

Så snart undervisningen starter, drar vi til et vannhoppanlegg, ca 1 time fra skolen. Et meget bra anlegg gir deg muligheten til å øve inn hoppteknikk og nye triks på en trygg måte. I norges beste stup og svømmeanlegg trener vi på stup og hopp fra 0-10 meter! Svalestup fra ener’n eller dobbel mollis fra 10’ern?  På skolen har vi to turntrampoliner, airtrack, trampett og mye mer som gjør akrobatikk- , bevegelse-, koordinasjon- og romorienteringstrening gøy.

Vi besøker turnhallen i Trondheim for å få muligheten til trampoline og trampett ut i skumgrop. En av Norges beste skatehaller ligger i Trondheim og her får vi prøve oss med hjul under bena. Det blir også trening i styrke og utholdenhet. Edits og kule bilder er en del av sporten vår, innføring i enkle triks i photoshop og premiere pro er naturlig. Nevnte vi at vi har en rå summersetup i hagen?

Vinter

Med sesongkort i lokalanlegget, Vassfjellet, starter sesongen når den første snøen legger seg. Her har du en god og komprimert park som gir effektive laps. I tillegg har Vassfjellet rå pudderkjøring både i skog og på fjell, når snøen dumper kan det være vanskelig å velge, men vi er ofte først i bakken. Det planlegges også et nytt skianlegg i Trondheim, snøforhold og parktilbud vil avgjøre hvor vi drar.

Høydepunktet blir turen til USA, hvor vi har sesongkort og tilgang på parker og alpinanlegg i verdensklasse. Vi bor sammen i et hus, med gåavstand til bakken. Om turen går til Colorado eller California er ikke spikret 100% ennå. Turen til Breckenridge er solid. 3,5 uker med muligheter for å velge mellom de gode parkene i breck eller Key. I California har parkene tatt opp kampen med Breck, og anleggene er minst like bra. Northstar har fantastisk park, Boreal er en bakke med KUN park, med Woodward Tahoe i bunn av bakken. Der er det trampoliner, skatehall og skumgrop til ski og brett (!!)

Tidligere år har vi vært på megapark som shapere og crew. Når X-games besøker Hafjell i år, er vi på plass der som funksjonærer. I tillegg til å følge utøverne tett, får vi kanskje teste ut x-gamesløypa!

Gjennom aktiviteten vår fokuserer vi på å lage edits og ta bilder som vi publiserer på nettet. I tillegg lager du din egen film- og fotomappe for å dokumentere ditt skoleår. Med såpass mange skidager i løpet av sesongen, er mulighetene gode for å utvikle seg mye som skikjører. De fleste elevene teller rundt 70-110 skidager i løpet av et år på Freestyle USA.

Les elevenes egen blogg fra USA-turen

Passer dette for deg?

Hvis du er glad i å kjøre park, liker å reise, planlegge, er sosial og godt motivert, har du et godt utgangspunkt for å starte på denne linjen. Det er ingen krav til forkunnskaper, og alle destinasjonene vi er innom har parker som passer alle nivå.

 

KOSTNADER

Linjeavgift   38 000,-
Innmelding     2 100,-
Dobbelrom uten bad  63 000,-
Skolens fellesturer   11 700,-
Fellesutgifter     4000,-
Sum 118 800,-

Du kan søke om stipend og lån i Statens lånekasse for utdanning via Lånekassens nettside.Maks låneramme for 2016/2017 er kr 103 950,-, hvorav kr 41 580,- omgjøres til stipend ved fullført skoleår. I mars blir det klart hvor mye lån man kan få for 2017/2018. Se Lånekassens hjemmeside for mer informasjon.

 Opptak

Alle linjer har 18 års aldersgrense, du må fylle 18 år i løpet av høsten. Rødde legger vekt på karakterer i orden og oppførsel og hvor mye fravær søkerne har hatt i tidligere skolegang når vi tar inn elever. Dersom du har høyt fravær, vil vi gjerne at du skriver litt om grunnen til det.

Linja krever at du får innreisetillatelse til USA.

 

Hilsen fra linjelærer

Bli kjent med Eimund og få flere detaljer om linja her!

 

rødde-fikss_v01-262x300

SØK Freestyle USA

Send inn din søknad NÅ! Klikk deg inn her på folkehogskole.no

 

instagramrodde

#roddefreestyleusa

Load More
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.