Et fjell og en tur for alle!

Opplev Afrika! Linja har lang og god erfaring med å bestige Kilimanjaro. Safari og jungeltur. Opplev glede over å være i naturen gjennom allsidig friluftsliv gjennom året.

img_6828-small

Kilimanjaroruta

Den mest brukte ruten på Kilimanjaro er Marangu-ruten. Dette er den eneste ruten bygd med hytter for overnatting underveis, og det er førsteklasses mat og service underveis. Skolen har i mange år hatt et nært og godt samarbeid med guide-firmaet. De legger ned stor innsats for at flest mulig kommer på toppen. De er yrkesstolte. Vi legger inn en ekstra akklimatiseringsdag, så vi bruker totalt seks dager på turen, pluss at vi er en uke i høyden i forkant av turen. Skolen har lang erfaring med Kilimanjaro, og meget god statistikk på antall elever som har besteget fjellet. Neste gang er det din tur! Her er en video fra fjorårets tur mot toppen. Dag for dag program for bestigningen vises godt på denne filmen.

Ikke bare Kilimanjaro

Vi gjør også andre ting enn Kilimanjaro i Tanzania. Vi besøker masaifolket og er en dag på safari. Vi får innblikk i hvordan Wild Life Service jobber med Afrikas truede dyrearter og utfordringene Kenya og Tanzania har med krypskyting.

Afrika

Tre uker i Tanzania
1. uke: Vi bosetter oss i Arusha, opp mot Mt.Meru hvor vi leier eget gjestehus og akklimatiserer oss og venner oss til både høyde og kultur.
2. uke: Bestige Kilimanjaro
3. uke: Safari og masaifolket

img_6890-small

img_6842-small

img_6716-small

I Norge

Vi vil igjennom hele året dra masse på tur og prøve nye ting.  Overnatting under åpen himmel. Nybegynnerkurs i elvekajakk. Kanotur i Femundsmarka med overnatting i gapahuk. Hytte til hytte i Trollheimen. Snøhuletur. Skøytetur i Trøndelag. Langrennsturer i bymarka. Klatring både inne og ute. Miniekspedisjon i nærmiljøet. Rappellering på storvegg… for å nevne noe. I tilegg kommer også en rekke dagsturer med vandreturer i nærmiljøet . Vassfjellet blir mye brukt til å forberede oss til Kilimanjaro, slik at vi har noe treningsgrunnlag før vi drar.

 

Kurs

Foto- og filmredigeringskurs, innføringskurs i swahili, afrikansk kultur og dyreliv.

På denne linja trenger du ikke å være godt trent eller ha masse erfaring fra friluftsliv, og ja, dette er også linja for deg som er nybegynner. Alt du trenger er motivasjon og lysten til å gjøre noe nytt.  Dette er ei linje for absolutt alle, helt uavhengig av din bakgrunn. Husk at hele klassen er i samme båt: Ingen har prøvd alle aktivitetene før eller vært på Kilimanjaro tidligere. Her får du alt i ett: Oppleve Afrika og Kilimanjaro, samt et aktivt og spennende skoleår.

 

 

 

yoloswag

Lærer Arild peker ut kursen!

 

Pakkeliste for Afrikaturen

Lurer du på hva du trenger? Her er pakkeliste!

 

Hanne greide det!

Les om Hannes opplevelse av den siste natta på tur opp Kilimanjaro.

Pris

Arild Grønning
Lærer Reis Kilimanjaro

Hei! Jeg heter Arild Grønning, og har vært lærer på Rødde i 18 år. Jeg har utdanning innen friluftsliv, og liker aktive læringssituasjoner, både inne og ute.

Tidligere har jeg undervist i friluftsliv og freestyle, men de siste årene har jeg vært på Reis Afrika linja. Øst-Afrika, og da spesielt Kenya og Tanzania er steder jeg kjenner godt. Fjellet Kilimanjaro er verdens høyeste frittstående fjell på 5895 m.o.h. Hvert år forsøker mange tusen å bestige fjellet, men ikke alle lykkes. Jeg har mange års erfaring med Kilimanjaro, og vi har særdeles god statistikk på å nå helt til topps. Vi bruker hele høsten på å forberede oss grundig. Igjennom mange friluftslivsturer og ulike aktiviteter, gjør vi det vi kan for å være best mulig forberedt. Du trenger ikke være i god form for å gå denne linja. Det eneste kravet er at du er motivert.

E-post: arildgronning@gmail.com

Ny blogg

Reis Kilimanjaro har nylig opprettet en blogg.

 

Vil du har mer safari og kultur?

Søk heller på den andre Afrikalinja vår, Reis Afrika!

 

SØK Reis Kilimanjaro

Send inn din søknad NÅ! Klikk deg inn her på folkehogskole.no

instagramrodde

#roddereiskili

Cannot get other user media. API shut down by Instagram. Sorry. Display only your media.