Tirsdag, onsdag og torsdag er linjedager.
Hva skjer de andre dagene?

 

Fellesfag

Fag alle har i løpet av året:

  • Eksistens  -om tro, tvil, Gud, hvorfor lever vi, rett og galt
  • Lørdagsseminar
  • Skolekor
  • Internatplikter
  • Bogruppemøte
  • Allmøte
  • Presentasjonstime
  • Velg mellom Utsikt – fokus på verden, kulturforskjeller og fordommer og Aksjonsforskning og bærekraft – gjør noe for miljøet! Her er en liten film fra dette faget:

Valgfag og x-uke

Her velger du blant forskjellige tema som gir deg nyttige kunnskaper og ferdigheter for mange av livets ulike utfordringer. Du velger ett valgfag (3 t/uke) i første termin, og to valgfag (2 t/uke) i andre, tredje og fjerde termin. X-uke er tre sammenhengenede dager i september og februar. Valgfag og x-uke velger du i den første skoleuka.

Fagtilbudet og hvordan disse organiseres vil variere noe fra år til år. Her er eksempler fra skoleåret 2017/2018:

Valgfag

Ut i nærturen, skatespots, fotball, ”ludo”, hjernetrim, foto, basic besifring piano, basic besifring gitar, kafédrift, band, basistrening, bordtennis, julekor, urix, volleyball, lag din egen lunsj, yrkesveiledning, hybelmat, gym, longboardverksted, musikklytting, swingkurs, ballspill, bokkafé, hekling, strikking og redesign.

X-uke

Frivannsliv, ballturnering, surfing på Stadt, norsk mat, PA/lyd/lys, låtskriving/sceneerfaring, scootercross, do it yourself, trening og trivsel, photoshop, studioproduksjon og off line-tur.

Emnelørdager, elevkvelder og prosjektuke

På lørdagene har vi emnelørdag når det ikke er frihelger eller ferier. Da kan det komme foredragsholdere utenfra, eller noen av våre egne lærere har opplegget. Noen er aktivitetsbaserte, som Farmen, Røddetalenter, juleverksted, kostymekanonballturnering og bryllup. Andre tar opp ulike tema som rus, seksualitet, å bo på internat, konfliktløsning etc. Det er på grunn av disse lørdagene at folkehøgskolene kan slutte før 17.mai! Vi har like mange skoledager som i videregående skole. På lørdagskveldene har vi elevkvelder der blant annet klassene har ansvaret for å lage hver sin kveld. Vi går også sammen om  et felles prosjekt. Hver høst lager vi et stort show som vi viser fram for 150 barnehagebarn og på foreldrehelga ”En folkehøgskoleopplevelse”.

Felles skoletur til Kroatia

Alle elevene og de fleste lærerne reiser  sammen til Kroatia på slutten av skoleåret – et land med dramatisk krigshistorie, vakker natur og gode muligheter for felles opplevelser. Vi besøker også Bosnia Herzegovina. Gå den flotte bymuren rundt Dubrovniks gamleby, padle i kajakk, opplev Mostar og lær denne byens spesielle krigshistorie fra 1993, besøk Titos bunker – å reise sammen er en veldig fin avslutning av skoleåret.

SØK nå

Søknadsskjema finner du her på folkehogskole.no