Ansatte

Engasjert, variert og seriøst.

Vi er en engasjert gjeng som jobber seriøst for å skape variert undervisning og størst mulig faglig utbytte for deg. Vi ønsker å gi deg gode matopplevelser, et hyggelig sted å bo og ordninger for skoleåret som fungerer. Velkommen til Rødde!

Lærere

Michael Hegertun Wiik

Lærer Multisport Bali

Michael har fagbrev som industrimekaniker og har praktisk-pedagogisk utdanning for å kunne undervise. Han har også befalsskolen for Marinen, teknisk linje. Han har jobbet på rehabiliteringssenter for rusmisbrukere og rus akuttmottak. Michael har konkurrert i norgescup og NM i snowboard og supermotard og deltatt i midtnorsk cup i motocross og scootercross. Har vært på Rødde siden 2003.

Eimund Tjostolv Austli Staverløkk

Lærer Freestyle Park

Eimund studerte idrett- og friluftslivsveileder, og trives aller best ute. Han har jobbet på Rødde siden 2006 og vært med på utviklingen av ski- og brettlinjene på skolen. Eimund mestrer både ski og brett. Han var tidligere aktiv utøver i freeski, med NM-gull i Big Air i 2005.

Ragnhild Reynolds

Lærer på Reis Afrika

Ragnhild har en bachelor i psykologi og har allsidig arbeidserfaring. Hun har jobbet i barnevern og rus- og psykiatriomsorg, jobbet som kateket og har vært utsendt som miljøterapeut til Nepal. I tillegg har hun hatt flere praktiske jobber, og driver som freelancefotograf. Ragnhild er aller mest glad i alle de gode små og store samtalene med elever gjennom en uke på jobb.

Katrine Svartsrød Grue

Lærer Friluftsliv Kilimanjaro

Katrine er utdannet fysioterapeut og har årsstudium i friluftsliv. Hun har jobbet som fysioterapeut og som folkehøgskolelærer på Valdres folkehøgskole. Interessen for variert friluftsliv hele året er stor; korte og lengre turer i telt, toppturer, klatring og kajakk. Å jobbe på Rødde gir muligheter for å legge til rette for at ungdommer får gode opplevelser i naturen og gode samtaler rundt bålet!

Ola Græsli

Lærer på Bratt

Ola er utdannet lektor i geografi og kroppsøving fra NTNU. Da han var elev på folkehøgskole fant han drømmejobben. Engasjerte elever, det gode fellesskapet og elever som mestrer nye ting er det beste med jobben på Rødde. Spesielt interessert i toppturer på ski, buldring, klatring og stisykling. Ola liker å være kreativ når han lager undervisningsopplegg, og det vil elevene merke!

Arild Grønning

Lærer Freeride Chasing Powder

Arild har treårig utdanning i friluftsliv med hovedvekt på høgfjell, ski og padling. Han har jobbet innen friluftsliv og reiseliv i 20 år, 19 av disse på Rødde, og startet freestyle freeride-linje på Rødde allerede i 2003! Arild liker å skape utfordrende undervisningssituasjoner i trygge rammer.

Janne Hesseberg Græsli

Internatleder og lærer i valgfag og fellesfag

Janne er utdannet allmennlærer med idrett og friluftsliv. Har stort sett vært i folkehøgskolen unntatt et år i Kirkens bymisjon med enslige, mindreårige flyktninger. Begynte på Rødde i 2000, har jobbet på to andre folkehøgskoler tidligere. Som internatleder bruker hun mest tid på samtaler og veiledning, men organiserer også romplassering, oppfølging av fellesoppgaver, sykeoppfølging og bogrupper.

Øystein Berg Slettahjell

Lærer Beats Electro

Øystein har tatt musikkteknologi-utdannelse fra NTNU, musikkonservatoriet i Trondheim. Han har drevet med musikk fra han var liten og han har vært med på mye forskjellig, både som låtskriver, vokalist og bandmedlem. Han begynte som musikklærer her på Rødde i 2009.

Olav Størseth Flaa

Lærer Beats Electro

Olav er utdannet elektronikkingeniør med spesialisering innen elektroakustikk. Han har bl.a. jobbet med prosjektering av lyd- og bildeanlegg i offentlige bygg og drevet privat lydstudio. På fritiden har han spilt bass i band i mange år. Olav trives godt med å få kombinere interessen for musikk og teknologi i et miljø med mange dyktige og interesserte musikkelever.

Kontoret

Kåre Rein

Rektor

Kåre er utdannet allmennlærer og har også utdanning i samfunnsfag, friluftsliv, kristendom, arbeidsveiledning og verdibasert endringsledelse. Han startet som lærer på Rødde i 1996, har vært mangeårig linjelærer innen idrett og friluftsliv, to år inspektør og rektor siden 2013. Kåre underviser hovedsakelig i fellesfag innen kristendom og etikk og blir gjerne med på tur når han kan.

Synnøve Sandnes Tjora

Inspektør

Synnøve har allmennlærerutdannelse med årsenhet i musikk og halvtårsenhet i mat og helse og norsk for ungdomstrinnet. Videreutdanning i verdibasert endringsledelse. Etter to år i barneskolen begynte hun på Rødde i 2004, og da fant hun raskt ut at folkehøgskole var stedet å være! Hun har fellesfag og valgfag innen musikk og mat og litteratur og blir gjerne med linjene på turer.

Marie Brøvig Schunemann

Økonomi- og administrasjonsleder

Marie er siviløkonom og har årsenhet i friluftsliv. Hun har jobbet i Den Norske Turistforening DNT ung og i IT-tjenesten i Trondheim kommune. Hun har vært informasjonsrådgiver på folkehøgskolekontoret og friluftslærer på Høgtun folkehøgskole. Marie er opptatt av best mulig økonomistyring slik at andre kan tenke på andre ting – og liker også å bidra i det som skjer som ikke handler om økonomi.

Kjersti Foss

Skolesekretær

Som nyutdannet sosionom jobbet Kjersti i Fretex noen år, men hadde lengst erfaring innen administrasjon i forskjellige bemanningsbyråer før hun kom til Rødde i 2010. Hun synes det er meningsfullt å være i en setting hvor ungdommer får utvikle og utfolde seg. Som tidligere folkehøgskoleelev vet hun at et slikt år kan bety mye for egen utvikling.

Kjøkkenet

Anita Eggen Nordgaard

Kjøkkenleder

Anita er utdannet kokk med fagbrev som institusjonskokk, og jobbet i mange å som kokk i Trondheim kommune før hun kom til Rødde i 2002. Hun setter pris på alle de dyktige kollegaene på Rødde, og å kunne lage mat til så mange flotte ungdommer! Når hun ikke er på jobb, brukes tiden på schæfere - og aller helst på å være sammen med barnebarnet.

Mari Heggvik

Kokk

Mari er utdannet restaurantkokk og jobbet fire år i restaurantbransjen før hun gikk over til folkehøgskole, først på Trøndertun. Hun trives godt med å jobbe i folkehøgskolen, og synes at Rødde er en super arbeidsplass med godt arbeidsmiljø.

Andrea Folgerø Flatjord

Kokk

Andrea er utdannet institusjonskokk, og tok fagbrevet på St.Olavs hospital. Før hun kom til Rødde, jobbet hun som kokk i barnehage, og hun har også arbeidet i bakeri. Andrea trives godt på Rødde folkehøgskole - med høyt tempo, varierte arbeidsoppgaver og å servere mat til mange.

Grethe Njølstad Fossan

Kjøkkenassistent

Grethe har utdannelse innen økonomi fra Stavanger handelsskole og Drottningborg vgs. Før hun kom til Rødde, jobbet hun i bank og på NLM sitt hovedkontor i Oslo. Etter å ha vært hjemmeværende med barn, startet hun på Rødde i 1990. Hun har hatt mange forskjellige arbeidsfelt, på kontoret, på kjøkkenet og som utleieansvarlig for sommerdrifta. Hun synes at Rødde er en flott arbeidsplass.

Vaktmestere

Sissel Fløttum

Vaktmester og sosiallærer

Sissel har årsstudium i kristen sjelesorg, årsstudium i diakoni og Innføring i Bibelen. Tidligere har hun jobbet som menighetsarbeider/-pedagog, bussjåfør, brannkonstabel og sekretær.

Hun arbeider som vaktmester med masse ulike vedlikeholdsoppgaver og som sosiallærer med oppfølging av elever. På Rødde får hun bruk for mye av bakgrunnen sin.