Et skoleår fullt av elektronisk musikk i alle sjangre


Dette er ei musikklinje for deg som elsker å lage elektronisk musikk i alle sjangre. Hvis du digger å lage musikk på laptop’en, skrive låter, rappe, sample lyder, eksperimentere og produsere og du har et ønske om å lære mer, uansett nivå og uansett bakgrunn, på Beats Electro vil du få gode muligheter til å utvikle deg innen musikkproduksjon.

Produsere og lage låter

På Beats Electro vil du få lært om alt fra studio, sampling, musikklære og lydlære til låtskriving og livesituasjon. Du vil få mye tid til musikkproduksjon i det programmet du liker best, enten det er FL Studio, Ableton, Logic eller andre DAWs. Du vil få undervisning og veiledning av dyktige etablerte artister/produsenter, tilgang på maskiner og programvare (hvis du ikke vil ha med ditt eget utstyr) og du vil også få tilgang på et profesjonelt studio et helt år. Du får lært deg hvordan å sample, skrive låter, spille inn i studio, lage beats og hvordan du kan promotere deg selv som artist/produsent. Målet for året på musikklinja er å ha det gøy og få gitt ut musikken du lager.


Hør låter fra Beats Electro-elever


Sjekk ut Beats Electro Records på Spotify for å høre noe av det elevene som har gått her tidligere har laget. Her ligger forskjellige låter fra de siste 5 årene.


Konserter og New York-tur

I løpet av året drar vi på konserter, både i Norge og i New York. I tillegg ligger Studentersamfundet, Rockheim, Tyven, Byscenen, for å nevne noen av scenene Trondheim har å by på, drøye 15 minutter unna skolen vår og vi kommer til å benytte oss av flere av disse i løpet av året.

Artist/produsentbesøk

Hvert år har vi besøk som kommer for dele av sin kunnskap og sine erfaringer og du vil helt sikkert kunne plukke opp noen tips til egen musikkproduksjon her. Vi har blant annet besøk av Alexander «Rykkinnfella» Austheim (JCY), Tormod Leithe (Galactic Funk & Galactic Park Studios) og Kent Tonning (Autolaser).  Autolaser er vi så heldige å ha på besøk på musikklinja vår flere ganger i løpet av året.

Årsplan for Beats Electro

Slik kan et år på Beats Electro se ut

Hva sier elevene?

Les Martin, Kristoffer og Philips meninger om Beats Electro.

Her er tidligere elevers opplevelser på musikklinja.

Hva koster det?

Opptak

Vi forventer at du er topp motivert og klar for et spennende år, med et mål om å få mest mulig ut av Beats Electro-faget og Rødde folkehøgskole. Du må kunne få innreisetillatelse til USA.

Alle linjer har 18 års aldersgrense, du må fylle 18 år i løpet av høsten. Rødde legger vekt på karakterer i orden og oppførsel og hvor mye fravær søkerne har hatt i tidligere skolegang når vi tar inn elever. Dersom du har høyt fravær, vil vi gjerne at du skriver litt om grunnen til det.

Linjelærere

Øystein Berg Slettahjell

Øystein har tatt musikkteknologi-utdannelse fra NTNU, musikkonservatoriet i Trondheim. Han har drevet med musikk fra han var liten og han har vært med på mye forskjellig, både som låtskriver, produsent, vokalist og bandmedlem. Han begynte som lærer på Rødde Folkehøgskole i 2009.
Lurer du på noe? Ikke nøl med å spørre.

 

 

Olav S. Flaa

Olav er utdannet elektronikkingeniør med spesialisering innen elektroakustikk. Han har bl.a. jobbet med lyd- og bildeanlegg i offentlige bygg, drevet lydstudio og driver nå også et masteringsfirma. Olav har også spilt bass i mange år. Han trives godt med å få kombinere interessen for musikk og teknologi i et miljø med mange dyktige og interesserte musikkelever.

 

 

Kontakt

Send gjerne en mail til beatselectro@rodde.fhs.no hvis du har spørsmål om linjen, årsplan, hvem dette passer for, klassetur osv eller send en sms/ring til linjelærer Øystein Berg Slettahjell – tel: +47 98402279

Søk Beats Electro

Send inn din søknad NÅ! Klikk deg inn her på folkehogskole.no

BeatsElektro_Logo_stående-189x300

https://www.facebook.com/roddebeatselectro/

[wdi_feed id=»2″]