Bratt – klatring, buldring og stisykkel

For deg som vil lære mye nytt og utvikle deg i stisykling, buldring og klatring sammen med andre. I tillegg får du et variert opplegg og en spennende linjetur.

Klatring | Buldring | Stisykling | Brattkortkurs | Via Ferrata | Juving | Slakkline | Grottevandring | Downhillsykling | Friluftsliv | Film og redigering | Trening | Interrail

Ei linje med en bratt læringskurve innenfor aktivitetene på linja – uansett hvilket ferdighetsnivå du har. Linja har et tydelig fokus innenfor noen aktiviteter, men er samtidig variert. Vi har et hovedfokus på klatring, buldring og stisykling for at du skal få kjenne gleden over progresjon og mestring. Samtidig prøver vi å lage et variert opplegg, med mange andre spennende aktiviteter som supplement. På den måten får du mulighet til å utvikle deg mye i løpet av et år. Det du lærer, får du utbytte av på den eventyrlige interrailturen i Europa! Da blir det shuttlebasert stisykling med bil og klatring i nydelige Finale Ligure, klatring og Via Ferrata på flere fantastiske klatrefelt i Sør-Frankrike og utendørs buldring i de magiske skogene i Fontainebleau. I tillegg blir togreisen i seg selv en spennende og sosial måte å reise på, sammen med klassen.

Stisykling og downhillsykling

Vi har stisykler på skolen som vi skal få brukt til veldig variert sykling. Det blir stisykling i skogsområdene i Vassfjellet rett bak skolen. Skolen ligger også nært Bymarka i Trondheim, som byr på noe av den fineste bynære syklinga du kan finne i Norge. Her skal vi også benytte oss av det nye anlegget på Nilsbyen, hvor det bygges et veldig bra sykkelanlegg med doseringer, hopp og løyper av variert vanskelighetsgrad. Det er et supert anlegg som gir noe av den samme feelingen som løypene i Trysil og Åre. De fantastiske turstiene og sauetråkkene på fjellene i Oppdalsområdet skal vi også benytte oss av. Det er et eldorado for variert sykling. Vi drar til Åre for å prøve et av Nord-Europas beste anlegg for downhillsykling.

Klatring

Tidlig på høsten får vi en introduksjon til klatring, med rappell og litt klatring utendørs med grunnleggende instruksjon. Når høsten for alvor melder seg, blir det mer fokus på klatring med brattkortkurs for de som ikke har tatt det og tid til mer klatring for de som allerede har brattkort. Du vil oppleve mye fremgang i klatreveggen. Du lærer om utstyret, sikkerhetsrutiner, teknikk og øvelser. Vi har også muligheter for klatring utendørs på noen flotte klatrefelt på Hell, Ekne, Hardmoen og Oppdal. Utover høsten blir du tryggere og får muligheten til å utvikle deg gjennom å forbedre teknikken og styrken. På linjeturen får du nyte fantastiske, lange ruter i solveggen i både Italia og Frankrike. Vi satser også på å få klatret noen lengre multi-pitch ruter i Sør-Frankrike hvor utsikten virkelig vil forbløffe deg.

Buldring

Buldring er en nyere gren innen klatresporten som utfordrer maksstyrken, smidigheten og koordinasjonen. Målet gjennom året er å forberede oss til linjeturen til Fontainebleau, som er buldresportens vugge. For å være best forberedt vil vi i perioder ha fokus på buldringen, og dere får månedskort til Grip Klatring sine to senter i Trondheim, to av de beste buldresentrene i Norge. Der trener vi, forbedrer teknikken, leker oss og jobber sammen for å forbedre ferdighetene hos den enkelte. I buldring lærer dere utrolig mye av å jobbe sammen og pushe hverandre, og på den måten blir du godt kjent med klassen. I periodene hvor vi har månedskort kan du også dra til buldresentrene på egenhånd for å trene gratis på fritiden.

Andre aktiviteter

Vi ønsker å ha et spisset hovedfokus på linja, for at du skal få kjenne på mestringsfølelsen og gleden over å utvikle deg og forbedre deg. På den måten får du også mest ut av linjeturen. Opplegget er likevel veldig variert innenfor våre hovedaktiviteter og vil også inneholde mange andre aktiviteter. I løpet av året får du utfordret deg på grottevandring i kalksteinsgrotter. Her tilpasser vi opplegget og finner grotter som er tilpasset elevene. En annen spennende aktivitet blir juving, hvor vi skal skli, klyve, svømme, hoppe og klatre nedover langs et juv. Et skikkelig adrenalinkick. Rypetoppen Adventurepark er en utrolig stilig klatrepark, som ligger utrolig fint til med veldig fin natur og mange, og varierte klatreløyper. Her er variasjonen veldig stor. Når forholdene er veldig gode i Vassfjellet Vinterpark, tar vi en dag på ski eller snowboard. Vi skal også få prøvd oss på Via Ferrata på interrailturen, hvor vi får brukt klatreferdighetene våre. For de som er interesserte blir det også mulig å få prøve å skru egne buldere. På skolen har vi også supergymmen tilgjengelig, slik at du kan spisse formen til linjetur. Du har også muligheten til å jobbe med filming og redigering av det vi gjør på linja. 

Denne linja lar deg oppleve utvikling og mestring, og på linjeturen får du virkelig utbytte av det du har lært når vi drar sammen på eventyr gjennom Europa for å besøke noen av de beste stedene for stisykling, klatring og buldring. Reisen blir også noe som knytter oss sammen og gir opplevelser for livet.

Mer info om Interrailturen finner du nedenfor.

Interrail Frankrike og Italia

En svært innholdsrik interrailreise gjennom Europa!

Vi går av toget for å bruke fantastiske områder for våre aktiviteter langs ruten – buldring, klatring og stisykling, slakkline, bading, Amazing Race og moro!

Følg oss på Instagram: @roddebratt

Valgfag

Du har tre linjefagsdager hver uke. Fredager er valgfagdag. Velg mellom 30 valgfag!

Internatet

Vi har tre internat. Det er flest dobbeltrom. 28 rom har bad, 20 rom deler bad med flere.