Bratt – klatring, buldring og stisykkel

Vil du utvikle klatre- og buldreferdighetene dine og drive med stisykling? Bratt er linja for action oppover, nedover og sidelengs.


Linja tilbyr også halvårskurs vår, les mer om den linja og søk her.

Dette er noe av det du får drive med på Bratt:

  • Klatring med instruksjon
  • Ta brattkort
  • Buldring i to av Norges beste buldresentre
  • Stisykling og sykling på sykkelanlegg
  • Downhillsykling
  • Juving og grottevandring
  • Ski og snowboard
  • Filming og redigering av det vi gjør

Et bratt år oppover, nedover og vertikalt

Bratt er linja hvor du får klatret og buldret så mye du orker, og tråkket opp, bort og ned utallige stier med sykkelen. Ved å ha et spisset fokus på disse aktivitetene, vil du oppleve en bratt læringskurve – uansett hvilket ferdighetsnivå du har.

For at du skal utvikle deg og ferdighetene dine mest mulig, kjører vi også andre aktiviteter gjennom året som juving og grottevandring. Vi jobber med å pushe hverandre i klassen, og gjennom det blir du godt kjent med de andre.

Denne linja lar deg oppleve utvikling og mestring – og gleden over det sammen med andre som driver med det samme som deg. Det du lærer, får du utbytte av på den eventyrlige interrailturen i Europa hvor vi skal til Finale Ligure og Fontainebleau!

Bratte aktiviteter

Klatring
Du får klatre utendørs, innendørs, rappellere og du får ta brattkort om du ikke har det fra før. Har du brattkort, får du ekstra tid til klatring. Du lærer om utstyr, sikkerhetsrutiner og teknikk, og vil oppleve mye fremgang i klatreveggen. Du får også testet Via Ferrata-ruter.

Buldring
Buldring utfordrer maksstyrken, smidigheten og koordinasjonen din. Du får i perioder månedskort til Grip Klatring sine to senter i Trondheim, to av de beste buldresentrene i Norge. Vi jobber med å pushe hverandre og forbedre ferdighetene hos den enkelte.

Stisykling og downhillsykling
Variert sykling bortover og nedover, det kan vi love deg. I Vassfjellet, rett bak skolen, og i Bymarka er det stisykling som gjelder. Nilsbyen er treningsbanen vår der du får prøve deg på doseringer, hopp og løyper av ulik vanskelighetsgrad. Vi drar til Oppdalsfjellene som er et eldorado for stisykling og til Åre for å prøve et av Nord-Europas beste anlegg for downhillsykling.

Vi har stisykler på skolen.

Interrail til Frankrike og Italia

En innholdsrik interrailreise gjennom Europa som gir deg opplevelser for livet!

Vi drar sammen på eventyr gjennom Europa for å besøke noen av de beste stedene for klatring, buldring og stisykling.
 
Opplev: Lange klatreruter i solveggen i Italia og Frankrike, multi-pitch ruter i Sør-Frankrike med vill utsikt. Shuttlebasert stisykling med bil i tillegg til klatring i nydelige Finale Ligure. Buldring i de magiske skogene i Fontainebleau, buldre-sportens vugge, hvor du kan prøve å toppe kjente buldere.
 
Det å reise med tog sammen med klassen er sosialt, miljøvennlig og du får sett mye underveis. I tillegg til å stoppe på områdene som er helt fantastiske for aktivitetene vi driver med – vil vi også finne på annen moro som slakkline, bading og Amazing Race!

Andre actionfylte aktiviteter

I løpet av året får du utfordret deg på grottevandring i kalksteinsgrotter. En annen spennende aktivitet blir juving, hvor vi skal skli, klyve, svømme, hoppe og klatre nedover langs et juv. Et skikkelig adrenalinkick. Rypetoppen Adventurepark er en utrolig stilig klatrepark, som ligger utrolig fint til med veldig fin natur og mange og varierte klatreløyper. 

Når forholdene er veldig gode i Vassfjellet Vinterpark, tar vi en dag på ski eller snowboard. På skolen har vi også supergymmen tilgjengelig, slik at du kan spisse formen. Du har også muligheten til å jobbe med filming og redigering av det vi gjør på linja.

«Tidligere hadde jeg bare buldret inne. På Bratt fikk jeg buldre ute, i mer krevende ruter, og klatre høyt både ute og inne. Jeg lærte også å skru ruter i klatrevegg. Stisykling gav store naturopplevelser, og jeg fikk prøve meg på andre utfordringer enn før. Og læreren er dyktig og sprudlende!»

Markus Skauvik Veblungsnes, Bratt-elev 2020–2021

Ola Græsli

Læreren på Bratt: Ola Græsli

Ola er utdannet lektor i geografi og kroppsøving fra NTNU. Da han var elev på folkehøgskole fant han drømmejobben. Engasjerte elever, det gode fellesskapet og elever som mestrer nye ting er det beste med jobben på Rødde. Spesielt interessert i toppturer på ski, buldring, klatring og stisykling. Ola liker å være kreativ når han lager undervisningsopplegg, og det vil elevene merke!

ola@rodde.fhs.no

FAQ – Ofte stilte spørsmål

Opptakskrav:

Vi har ingen opptakskrav, kun forventninger om at du er topp motivert og klar for et bratt og actionfylt år! Sett deg mål om å få mest mulig ut av året på Rødde folkehøgskole, både i forhold til å mestre nye ting og det sosiale – da vil du kunne få det helt knall.

Slik kan en uke se ut:

Mandag: Flere typer fellesfag
Tirsdag: Linjefag
Onsdag: Linjefag
Torsdag: Linjefag
Fredag: Valgfag
Lørdag: Fellesopplegg og elevkveld
Søndag: Fri

Årsplan:

Vi er mange som digger akkurat det samme og i løpet av året vil du få mange muligheter til å utfordre gravitasjonen!

Valgfag:

Fredager er valgfagdag. Du kan velge mellom 30 valgfag, blant annet ballspill, filmdiskusjon, hybelmat, longboardverksted, sirkus og surfing.

Pakkeliste og utstyr:

PC – du kan også låne av skolen
Headset – du kan også låne av skolen
Instrumenter/forsterkere
Dagstursekk
Sengetøy og håndklær
Dyne og pute
Sovepose for utendørs bruk 
Liggeunderlag
Treningstøy og innendørssko
Gyldig pass

Slik bor du:

Du bor i dobbeltrom og har tilgang til bad, vaskerom, stue, kjøkkenkrok og internett. Vi har svært få enkeltrom. Les mer om internatet

Kristen folkehøgskole:

Rødde er en kristen folkehøgskole. Vi møter deg med respekt uansett hvilket ståsted du har. Skoledagene starter med «Ord for dagen» fra en av lærerne, og du får reflektere rundt de store spørsmålene i livet og tro. Les mer om kristen folkehøgskole

Ting å finne på:

Det er mange muligheter til å finne på ting på skolen – også når du har fri, og kort vei inn til Trondheim. Les mer om hva du kan gjøre

Slik søker du:

Søk når du vil og så fort du har bestemt deg. Vi svarer på søknader fra 1. februar, og tar opp elever til skolen er full.


På innsiden av Bratt

Følg oss på Instagram: @roddebratt

Valgfag

Du har tre linjefagsdager hver uke. Fredager er valgfagdag. Velg mellom 30 valgfag!

Internatet

Vi har tre internat. Det er flest dobbeltrom. 28 rom har bad, 20 rom deler bad med flere.