En unik mulighet til å utvikle deg i stisykling, kiting, klatring og buldring. På den eventyrlige interrailturen i Europa stopper vi på steder som er kjent for disse aktivitetene. Du vil merke egen framgang!

Høst og vinter

Uansett om du er nybegynner eller erfaren, lærer du mye. Du må bare være motivert! I Bymarka i Trondheim og på Oppdal får du prøvd deg i stisykling. Ferdighetene dine i klatring og buldring vil utvikle seg raskt med buldring utendørs på Harbak og klatring på Hell, Ekne og Oppdal. Vi trener klatring på noen utrolig bra buldresentre i Trondheim og i en flott klatrehall på Orkanger. I kiting blir det teori og grunntrening før vinteren. Du får også prøve basisfriluftsliv, Via Ferrata, skolens turntrampoline, downhillsykling og slakkline. Du lærer filming og redigering slik at du kan lage kule filmer av det vi holder på med.

På vinteren får du glede av utviklingen du har hatt i stisykling, klatring og kiting. Kiteturen vår på snø blir et høydepunkt! Da kan du nyte godt av treningen og kjenne at du har kontrollen. På de beste pudderdagene drar vi på ski i alpinanlegget i Vassfjellet vinterpark like ved skolen. Du får også gode muligheter til å trene slik at formen er spisset før vi drar på linjetur. 

Interrail Frankrike og Italia 

Linjeturen blir en svært innholdsrik interrailreise gjennom Europa. Vi går av toget for å bruke fantastiske områder for våre aktiviteter langs ruten. Det blir buldring i verdens mest kjente buldreområde; Fontainebleau. Vi stopper og prøver kite på vann. Sør-Frankrike er et klatreeldorado hvor vi besøker kjempefine klatrefelt. Vi tester stisykling/downhillsykling nord i Italia, i en by som har arrangert verdenscup i downhill og enduro. Togreisen inneholder også mye trivsel, kortspill, moro og et utfordrende Amazing Race-opplegg. De stedene vi besøker gir oss et kanonbra tilbud, og at vi kan reise dit miljøvennlig med tog er en bra bonus!

Lærer

Ola Græsli er utdannet lektor i geografi og kroppsøving fra NTNU. Da han var elev på folkehøgskole fant han  drømmejobben. Engasjerte elever, det gode fellesskapet og elever som mestrer nye ting er det beste med jobben på Rødde. Han er veldig glad i idrett og friluftsliv, og er spesielt interessert i toppturer på ski, buldring, klatring og stisykling. Ola liker også å bruke kreativiteten sin når han lager undervisningsopplegg.