Chasing Adventure

Er du glad i friluftsliv og nye utfordringer? Chasing Adventure er linja for deg som vil teste nye aktiviteter ute i friluft.


Dette er noe av det du får oppleve på Chasing Adventure:

  • Fjellturer med overnatting i telt eller under åpen himmel
  • Klatring med mulighet til å ta topptau- eller brattkort
  • Stand Up Paddle (SUP)
  • Padling, rafting, zipline og juving
  • Overnatting i tretopphytte
  • Hundekjøring
  • Via Ferrata
  • Skiturer

Ett år med gode opplevelser i naturen

Chasing Adventure er linja for deg som er på jakt etter gode naturopplevelser gjennom et aktivitetsbasert friluftsliv. Du får boltre deg i mange spennende aktiviteter – og vil garantert møte nye utfordringer.

Klatring, rappellering, fjellturer, SUP, padling, rafting, overnatting i telt og tretopphytte, hundekjøring og ski – dette er noe av det du får være med på. Romsdalseggen i Åndalsnes er en av de mest spektakulære fjellturene i Norge, og en av turene vi går om høsten. Turen kombinerer vi med rafting i det grønne vannet i Istra-elva. Klatreferdighetene dine får du blant annet testet ut på Via Ferrata.

Vi er mye ute i friluft og overnatter i telt. Når det er mulig, sover vi under stjernehimmelen. På tur fyrer vi bål, og rundt bålet blir det ofte gode samtaler. Denne linja lar deg oppleve mestring og glede – sammen med andre i naturen.

3 uker i Tanzania

En tur fylt med spennende aktiviteter, språk, kultur og fellesskap

På safari i Ngorogoro-krateret kommer vi nær det ville dyrelivet, før vi reiser videre til Lushoto og drar på jungeltur, møter lokalbefolkning og besøker skoler og barnehjem. Turen avsluttes på Zanzibar, hvor det krystallklare vannet og hvite strender gir oss fantastiske forhold for snorkling. Her kan du også ta dykkersertifikatet hvis du vil.

Reisen er en opplevelse for livet!

katrine S. Grue

Læreren på Chasing Adventure:

Katrine Svartsrød Grue

Katrine er utdannet fysioterapeut og har årsstudium i friluftsliv. Hun har jobbet som fysioterapeut og som folkehøgskolelærer på Valdres folkehøgskole. Interessen for variert friluftsliv hele året er stor; korte og lengre turer i telt, toppturer, klatring og kajakk. Å jobbe på Rødde gir muligheter for å legge til rette for at ungdommer får gode opplevelser i naturen og gode samtaler rundt bålet!

katrine@rodde.fhs.no

FAQ – Ofte stilte spørsmål

Opptakskrav:

Vi har ingen opptakskrav, kun forventninger om at du er topp motivert og klar for et år fylt av gode opplevelser sammen med andre ute i naturen. Sett deg mål om å få mest mulig ut av året på Rødde folkehøgskole, både i forhold til å mestre nye ting og det sosiale – da vil du virkelig kunne få det fint.

Slik kan en dag se ut:

Mandag: Flere typer fellesfag
Tirsdag: Linjefag
Onsdag: Linjefag
Torsdag: Linjefag
Fredag: Valgfag
Lørdag: Fellesopplegg og elevkveld
Søndag: Fri

Årsplan:

Vi er mange som er glad i akkurat det samme – natur og aktivitet. I løpet av året er du med på mange turer og deler gode opplevelser.

Pakkeliste og utstyr:

Du trenger ikke å ha alt før du kommer til skolen i august. Lån og kjøp brukt, dette sparer penger og miljøet. Ikke kjøp inn ting du ikke får bruk for senere. Se pakkeliste her

Slik bor du:

Du bor i dobbeltrom og har tilgang til bad, vaskerom, stue, kjøkkenkrok og internett. Vi har svært få enkeltrom. Les mer om internatet

Kristen folkehøgskole:

Rødde er en kristen folkehøgskole. Vi møter deg med respekt uansett hvilket ståsted du har. Skoledagene starter med «Ord for dagen» fra en av lærerne, og du får reflektere rundt de store spørsmålene i livet og tro. Les mer om kristen folkehøgskole

Valgfag:

Fredager er valgfagdag. Du kan velge mellom 30 valgfag blant annet ballspill, pianobesifring, hjernetrim, hybelmat, musikklytting og sirkus.

Ting å finne på:

Det er mange muligheter til å finne på ting på skolen – også når du har fri, og kort vei inn til Trondheim. Les mer om hva du kan gjøre

Slik søker du:

Søk når du vil og så fort du har bestemt deg. Vi svarer på søknader fra 1. februar, og tar opp elever til skolen er full.


På innsiden av Chasing Adventure

Valgfag

Du har tre linjefagsdager hver uke. Fredager er valgfagdag. Velg mellom 30 valgfag!

Internatet

Vi har tre internat. Det er flest dobbeltrom. 28 rom har bad, 20 rom deler bad med flere.