- Linjer
- Om Rødde
- Info
- Hva skjer
- Tilbake
- Nytt fra Rødde
- Kontakt
Ski og Snowboard
Kläppen Snowpark | Røddeheisen | Vassfjellet Vinterpark | Åre | Gråkallparken | Wakeboard | Vannski | Summer setup | Klippehopp | Stuping | Skating | Turntrampoline | Airtrack | GoPro |
På Rødde har vi en sterk motivasjon til å lære og mestre ute i snøen. Uansett om du står på ski eller snowboard, så deler vi entusiasmen. Ski og snowboard bruker de samme arenaene, sommer som vinter. Og våre lærere behersker begge deler svært godt. På Rødde legger vi mye jobb i å tilrettelegge for deg, slik at du får de beste forutsetningene til å lære det du har lyst til å lære. Nybegynner eller erfaren, du vil du alltid få individuell oppfølging på de triksene du ønsker å lære deg.
I løpet av et år på Freestyle Park vil du få tilgang til gode fasiliteter og et tettpakket program på linja. Tre linjedager i uka, som er spekket med aktivitet. På høsten er det allsidig trening og aktiviteter som kan gjøre oss klare for vinteren. Når snøen kommer smeller det skikkelig. Da er vi på hugget i å få mest mulig ut av dagene i parken. På skolen, i Vassfjelet Vinterpark eller de andre stedene vi reiser til.
Vi vet at du vil trives godt på Rødde og Freestyle Park, derfor anbefaler vi at du klikker deg innom de aktivitetene vi skal gjennom, for å lese mer.
Klikker du deg inn på disse «trekkspillene» kan du lese mer om hver enkel aktivitet eller tur. Er det fortsatt noe du lurer på etter at du har lest gjennom disse, er det helt innafor å sende en mail eller ringe til linjelærer Eimund.
Kun 15 minutter fra skolen ligger Vassfjellet Vinterpark som de siste årene har blitt overtatt av den lokale alpinklubben. De satser på mer av alt, inkludert park. Her fornyes snøkanonanlegg og lysanlegg til det bedre. Parken nyter godt av tidligere snøproduksjon og mer kompetanse i parkbyggingen. Her har vi de aller fleste dagene våre på vinteren- Du får sesongkort, som du kan benytte på kveldstid og i helgene.
Anlegget har morsom kjøring både i og utenfor parken. Toppheisen går over tregrensa, og her er det utallige muligheter for å bygge BC-hopp, hvor vi kan lande i pudder. Vi deltar på dugnad i Vassfjellet på høsten, her bygger vi hopp og rails av tre, slik at BC-parken blir fin når snøen kommer. I tillegg til området i toppen er det mulig å kjøre helt ned til skolen, på baksiden av fjellet.
Selv om Vassfjellet vinterpark ligger kun 15 minutter unna skolen, er det veldig kult å ha en egen heis, bare 20 meter fra internatet. Tautrekket måler 120 meter og her har vi mulighet til å bygge en kreativ railpark med massevis av rør! Er vi skikkelig heldige får vi nok snø til å bygge opp noen hopp også! Bakken kjøres og vedlikeholdes av elevene på skolen, men er også åpen for besøkende. Vi har ikke drevet skiheis så lenge, men vi brenner for det!
Alle elevene på Freestyle Park får driftskurs på heisen og kan selv starte heisen.
Kläppen er mest kjent som hjemmebanen til Røddevenn Kim Boberg. Han ønsker oss velkommen til et anlegg som lenge har vært en av europas beste parker. Kim kjenner alle tranni’s i fjellet.
Kimbosession er for spesielt inviterte kjørere, men i denne parken kan er vi sikre på at vi også vil føle oss spesielle. Hopp og rails i alle størrelser og vanskelighetsgrader.
Turen vil vare i minimum 2 uker, mellom vinter- og påskeferie.
Her bor vi i hytter eller leiligheter nært bakken, med gode fasiliteter.
Når dagene blir lengre og snøen blir mykere er Åre et fantastisk anlegg. Store og små hopp, masser av rails og rør og alltid god stemning i parken. Vi reiser til Åre før eller etter påske, for å få den deilige slusjen i landingene. Parken her er i samme kvalitet som du finner i Absolute Park og Park City. Henrik Harlaut og Jesper Tjäder har hjemmebanen sin her, og ofte slår de av en prat på toppen av parken.
Parken med utsikt over Trondheim. Her driver noen svært engasjerte og ivrige snowboardere en helt vill park. De bygger og vedlikeholder hele tiden, og bakken er proppfull av rails.
Heisen snurrer som regel bare på kveldstid, men vi booker en dag eller to, når forholdene er som best.
Hvert år inviterer vi inn til en uhøytidelig konkurranse. God stemning er det viktigste. Her kan alle delta, uansett nivå, alder, ski og snowboard. Vi fyrer opp grillen, serverer pølser og kakao. Vi får levert snø på lastebil som sørger for perfekte forhold på setupen vår. Dette er en skikkelig kick-off på sesongen.
Nesten hvert år arrangerer den lokale klubben Freidig Freeski Norgescup i slopestyle i Vassfjellet, vi er med å bygger slopestylecoursen sammen med en av verdens beste parkbyggere, Emil Fossheim. På renndagen bestemmer du selv om du vil delta i konkurransen, eller ha andre arbeidsoppgaver.
Noen anlegg ligger mer gunstig til med tanke på kulde og snø på høsten. Vi vurderer fortløpende på høsten om vi reiser til anlegg med park, før de åpner i Vassfjellet. Dombås pleier å være tidlig ute og vil være et alternativ for en 3-dagers tur i desember.
Marcus Klevelands hjemmebane!
Hemavan i Sverige er også et anlegg som bygger park tidlig, et anlegg som ofte har konkurranser i den svenske cupen. Her finnes det massevis av rails og hopp i alle størrelser. Hemavan ligger litt lengre unna enn Dombås, derfor må vi regne med at lengden på turen blir litt lengre enn 3 dager.
Vår første studietur går til Norsjø Ferieland i Vestfold og Telemark, her ligger det en kabelbane med masse hopp og rails for wakeboard og wakeski. At det er en kabelbane og ikke bak båt har mange fordeler, men den største er kanskje at 5 personer kan kjøre samtidig og alle kan se hva alle gjør. Dette er en tur med 3-4 overnattinger og 2-3 dager på kabelbanen. Ei linje uke fylt med en enorm progresjon hos alle i klassen. I tillegg til wakeboard og wakeski finnes det knebrett, wakeskate, tradisjonelle vannski, pizzabrett og trick-ski. Her kan du prøve det du har lyst til.
Vi sparker i gang skoleåret med å være med å arrangere Kyvannet Vannhoppfestival. Vi bistår med å bygge vannsklie på Kyvannet, noe som er veldig morsomt. I tillegg inviterer vi alle deltakere til Rødde etterpå, for railing og trampolinesession. Denne helga får vi besøk av kjente freeskistjerner som Birk Ruud og Sebastian Schjerve.
Vannhoppet er morsomt for testing av nye tricks, enten det er din første backflip eller finjusteringer på andre avanserte tricks. Kyvannet vannhoppanlegg er ble bygget i 2019 og er et moderne og veldig bra anlegg!
Sjekk ut vloggen fra Sebastian Schjerve fra festivalen i 2020.
Rett ved internatet har vi et helårsanlegg for rails. Her kan du trene så mye du vil på fritida.
Summersetupet er perfekt for å legge grunnlaget til vinteren. Når det blir kaldere, men snøen lar vente på seg, henter vi snø fra ishallen i Trondheim. Da blir kicker og landing helt perfekt. Snøen holder som regel 3-4 dager.
Her er det muligheter for sug i magen. Vi har masse bra spots i Trøndelag, men den feteste spotten ligger bare 15 minutter unna skolen. Hyttfossen/Trongfossen. Her kan du bryne deg på 8-9 meter fra Brua, 12m fra rota, 15 fra peak’en eller 20 fra furua! Eller 13 meter fra Springfossbrua, som også er tøff. Vi hopper, dødser, lager en rope swing og kaster oss uti det.
Her bruker vi flere dager i løpet av høsten, uansett vær ute, er det alltid gode forhold i en av norges beste innendørshaller. Her kan du forbedre teknikken og lære mer eller lære din første ollie eller droppe i rampen.
Skolen har også to innendørs ramper, som ofte brukes i fritida.
Pirbadet i Trondheim er et fantastisk badeanlegg hvor vi har et todagers stupekurs. Her lærer du koordinasjon og romorientering i stuping. Svalestup fra 1’ern eller gainer fra 10’ern?
På klasserommet har vi 3 stasjonære Mac’er som vi bruker til å lage edits. Vi har ikke undervisning i klasserommet så ofte, men å lære seg grunnleggende videoredigering er viktig når du skal sette sammen din part til klassens film på slutten av året.
Det finnes uendelig mange bra program for videoredigering, og mange finnes også til mobil. Vi bruker Adobe Premiere Pro. På kurset får du helt enkle tips og triks, og forsøke å lage en edit selv, med hjelp fra noen som kan det.
Å få til et fint bilde fra parken handler ofte om lys og timing, og har du først fått et godt bilde er det mulig å gjøre det enda bedre i Photoshop. Vi leker oss med lys og farger, layers og tekst, for å lære hvordan man kan gjøre det. PS! Vi må jo lage plakat til Rødde Railjam.
Trampoline har de aller fleste i hagen, på Rødde har vi 2 svært gode turntrampoliner som vi trener på. Vi bruker tid i undervisning på basics og sikker hopping. Når du får skolens eget sikkerhetskurs, kan du og dine klassekamerater hoppe på kveldstid.
Gymsalen på skolen har mye utstyr, og den oppblåsbare airtracken er meget populær. Sammen med trampetter og skumartikler kan vi lage morsomme balanseløyper, trene koordinasjon og akrobatikk. Lek og mestring er viktig når vi er i gymsalen, også når vi har styrketrening.
Skolen har et bra treningsrom, hvor du selv bestemmer frekvensen på besøkene. Her har vi romaskin, tredemøller, spinningsykler, styrkeapparater og slyngerom. Her kan du legge grunnlaget for vinteren. Kanskje holder du ut lengst i parken, eller kan haike railen uendelig, fordi du trente litt ekstra?
Vi vil alltid strekke oss etter å finne det beste tilbudet for elevene våre. Nå som vi vet at covid-19 kan begrense reisene våre må vi finne alternativer, som ikke begrenser det faglige opplegget. Vi vet at rundt om i Norge blir det bedre og bedre parker for hvert år. Og selv om parken i Vassfjellet Vinterpark er god, er det noe spesielt med å dra til et annet anlegg. Vi ønsker at studieturen vår skal vare i 2-3 uker, hvor vi kan få stått masse på ski og snowboard.
Om forholdene ligger tilrette for det vil vi også vurdere å dra til Abslolute Park i Østerrike. Anlegget ligger sørøst for Salzburg, og har de siste årene blitt ledende på park i alpene.
Skulle vi ikke ha muligheten til å dra utenlands har vi flere muligheter for en lengre studietur, også i Norge. Dombås, Trysil, Geilo, Myrkdalen, Hovden, Osloparken/Wyller, m.fl. Hvor vi velger å dra bestemmer vi sammen. Vi drar dit parken er best.
Jeg heter Eimund Staverløkk og har jobbet på ski og snowboardlinjene på Rødde siden 2006. Jeg er tidligere aktiv utøver i Freeski, med Norgesmestertittel i Bigair fra 2005.
Siden har jeg fulgt freeski og snowboard tett. Jeg har stått mye på snowboard når jeg var lærer på Boardslinja (2009-2014). Jeg er engasjert i det meste som omhandler freeski i Trøndelag og Norge, men aller mest for at du som elev skal få et så bra år som mulig på Freestyle Park, uansett om du kjører snowboard eller ski.
Er det noe du vil spørre meg om så er det bare å ta kontakt. Jeg prøver å svare på mail, messenger eller på klassens instagramkonto.
Alexander Klerud – @ youngkle
«Jeg setter pris på året jeg hadde på Rødde. Sosialt og trygt miljø, mye aktivitet og flinke lærere. Turene man får med Rødde er gull verdt og det er gode tilbud på skolen og i Vassfjellet/ Gråkallparken. Et år med snowboard uansett nivå, hvor jeg kan garantere at du trives.»
Andrea F Næstby – @ andreafalch
“Det beste med Freestyle Park er miljøet hvor alle er velkommen, nybegynner eller viderekommen! Med så mange dager i parken i løpet av året, og tilgang på turntrampoliner, summersetup og vannhopp, gir jeg deg som er glad i ski og snowboard, trivselsgaranti!”
Sander Kleivnes – @ sanderkleivnes
“ Etter tre år på skigymnas valgte jeg Rødde. Et svært godt faglig opplegg, dyktige lærere og gode treningsforhold, sommer som vinter. Godt og variert opplegg på høsten og mange skidager på vinteren, sammen med et godt klassemiljø, gjorde året på Freestyle Park til et veldig bra skiår for min del.”
På årsplanen er det 63 skidager på timeplanen. Da har vi ikke regnet med det du får med deg fra ferie og fritid. Skiheisen på skolen blir nok ofte den heisen som drar opp antallet. Her kan du stå så mye du bare orker. Vi har sesongkort i Vassfjellet Vinterpark, her kan du stå på kveldstid eller i helgene.
Vi strekker oss svært langt for å gjøre året ditt på Rødde til det beste, men været styrer vi ikke. Vi kan ikke garantere at snøen kommer 15. November. Som regel starter skisesongen i Trøndelag rundt advendtstid.
Av skolepengene du betaler går 37.000,- til klassekassa. Disse pengene dekker alt av aktivitet og turer på linja. Totalprisen for et år på Rødde er 129.000,- Alt er inkludert, så det eneste du må betale utover dette er eget utstyr og lommepenger.
I all undervisning som krever hjelm, må du bruke hjelm. Når vi står på ski, snowboard, skateboard, wakeboard eller andre aktiviteter vi mener vi må beskytte hodet.
På fritida er det litt anderledes, da kan du selv velge.
I Røddebakken (skiheisen på skolen) må du alltid ha hjelm. Vi ønkser å være et godt forbilde for de unge og voksne som kommer og shredder sammen med oss på ettermiddagene og helgene.
Freestyle Park er for alle som er glad i ski og snowboard. Er du motivert og klar for et år med mye aktivitet, så kan vi garantere deg et år med masse mestring og progresjon. Du får oppfølging på det nivået du er på, i all aktivitet.
Hvert år spriker nivået. Vi får elever som har stått veldig mye og er veldig flinke, mens andre kommer uten å ha noen annen erfaring enn at det er kjempemorsomt å stå på ski eller snowboard. Sammen får vi som regel et kjempegodt klasse- og læringsmiljø, som alle får bruk for.
Hver enkelt elev må ha sitt eget utstyr til ski eller snowboard. Du bør ha en egen hjelm, som passer ditt hode og kan brukes på vinteren. Vi har en del utstyr som du kan låne til andre aktiviteter som skateboard, vannhopp, wakeboard, klippehopping, summersetup, etc
Ja, vi har gode avtaler med butikker som har det utstyret vi trenger. Men vi oppfordrer også elevene til å handle brukt utstyr, gjerne på finn.no eller skibørsen på Facebook. Boardshop.no har butikker og lager i Trondheim, her har de av og til lagersalg på høsten. Mulig å gjøre gode kupp på både ski, snowboard, klær og annet utstyr. Skolen har også Douchebags som vi selger til en svært god pris, skibag og ryggsekk.
Følg oss på Instagram
Dette må du ha:
Kjekt å ha:
Du har tre linjefagsdager hver uke. Fredager er valgfagdag. Velg mellom 30 valgfag!
Vi har tre internat. Det er flest dobbeltrom. 28 rom har bad, 20 rom deler bad med flere.