Freestyle Park

Er du glad i å lære deg nye triks på rails og hopp, på ski eller snowboard? Et år på linja Freestyle Park gir deg muligheten du trenger til å pushe grensene dine og lære masse på ski og brett!


Lek og mestring på Freestyle Park:

 • Opplev de beste parkene i Skandinavia på vår Park Tour!
  • Vi besøker Funäsdalen, Kläppen, Trysil, Dombås og Åre.
 • Vassfjellet Vinterpark er vårt nærmeste anlegg.
  • Vinteren 2023 vil de ha Norges beste park og kanskje World Cup i freeski og snowboard.
 • Bakgårdsanlegget vårt har helårs railsetup, og mye mye mer når snøen kommer.
 • NYHET 2022: Kläppen Arena.
  • Bagjump på ski og snowboard, samt trampoliner, skatepark og masse mer!
 • Klippehopping i områder rundt Nidelva i Trondheim/ Klæbu
 • Stupekurs i Pirbadet, Norges største innendørs badeanlegg
 • Turn, Tricking og mye mer i skolens gymsal med trampett, trampoline og airtrack
 • Skateboard, scooter eller inlines i Trikkestallen Skatepark
 • Styrke og kondisjonstrening.

Høstturne – Bagjump, skate, trampoline og wake!

Vi reiser til Kläppen Arena hvor de har bagjump! Her kan vi få testet hoppene med supertrygg landing. De har også skateboardramper, trampoliner, freesbeegolf og mye mer.

Kläppen Arena – bagjump og mye mer!

Fagerstad Kabelpark – wakeboard/wakeski på hopp og rails!

Etter bagjump i Kläppen arena reiser vi videre inn i Sverige, til Fagersta, her har de kabelbane med masse rails og hopp i vannet. Veldig gøy og veldig lærerikt!

Engasjert og motivert på ski eller snowboard

Hva har du lyst til å lære? Med egen skiheis og railpark på skolen og 15 minutter til Vassfjellet Vinterpark tilrettelegger vi for at du skal få lekt og trent mest mulig på ski eller snowboard. Ekstremsport-aktiviteter relatert til freestyle gjelder hele året, og du vil du få oppfølging tilpasset ditt nivå.

For å få en lengst mulig vintersesong reiser vi til anlegg som har bra med snø, tidlig og sent. Dombås, Marcus Klevelands hjemmebane, og Hemavan i Sverige pleier å være gode alternativer for en tur i desember. For å strekke ekstra på sesongen, henter vi snø til skolen når det er kaldt. Da kler vi Summer Setup om til vinter så du kan trikse med perfekte kicker og landinger.

Endeløse dager i parken

Når det ikke er snø, er det aktiviteter relatert til freestyle som gjelder. Du får prøve hopp og rails med vannski eller wakeboard i Norsjø Kabelpark. I gymsalen på skolen lager vi akrobatiske løyper med trampoliner, trampett og ruller ut airtracken. Skolen har et eget styrkerom hvor vi trener allsidighet, balanse og styrke.

Se for deg endeløse dager i parken. Del entusiasmen med andre som også har en sterk motivasjon til å lære og mestre ute i snøen.

Tidligere het linja Freestyle USA og reiste til Breckenridge, CO og Park City, UT. Linja er nesten helt lik, bare nye reisemål.

Skianlegg du får kjøre i

Vassfjellet Vinterpark
Vassfjellet Vinterpark, som satser på mer av alt, ligger kun 15 minutter fra skolen. Her får du sesongkort, og fjellet byr på morsom kjøring både i og utenfor parken – og skogskjøring i verdensklasse når snøen laver ned. Toppheisen går over tregrensa, og her er det utallige muligheter for å bygge BC-hopp, hvor vi kan lande i pudder. Vi deltar på dugnad i Vassfjellet på høsten, her bygger vi hopp og rails av tre, slik at BC-parken blir fin når snøen kommer. Det er mulig å kjøre helt ned til skolen på baksiden av fjellet.

To fornøyde i sola med googles på!

Parken på skolen På skolen har vi flere Summer Setup er perfekt for å legge grunnlaget til vinteren.

Kläppen Snowpark
Ved Sälen i Sverige, rett øst for Elverum, ligger Kläppen Snowpark. Parken er mest kjent som hjemmebanen til Rødde-venn Kim Boberg. Han ønsker oss velkommen til et anlegg som lenge har vært en av Europas beste parker.

Åre
Når dagene blir lengre og snøen blir mykere er Åre et fantastisk anlegg. Store og små hopp, masser av rails og rør og alltid god stemning i parken. Vi reiser til Åre før eller etter påske, for å få den deilige slusjen i landingene. Parken her er i samme kvalitet som du finner i Absolute Park og Park City. Henrik Harlaut og Jesper Tjäder har hjemmebanen sin her, og ofte slår de av en prat på toppen av parken.

Gråkallparken
Med utsikt over Trondheim driver noen svært engasjerte og ivrige snowboardere en helt vill park. De bygger og vedlikeholder hele tiden, og bakken er proppfull av rails. Heisen snurrer som regel bare på kveldstid, og vi booker en dag eller to når forholdene er som best.

Konkurranser, ekstremsport og god S.!

Rødde Railjam
Hvert år inviterer vi inn til en uhøytidelig konkurranse. God stemning er det viktigste. Her kan alle delta, uansett nivå, alder, ski og snowboard. Vi fyrer opp grillen, serverer pølser og kakao. Vi får levert snø på lastebil som sørger for perfekte forhold på setupen vår. Dette er en skikkelig kick-off på sesongen.

NOR Freeski – Norgescup i slopestyle
Nesten hvert år arrangerer den lokale klubben Freidig Freeski Norgescup i slopestyle i Vassfjellet. Vi er med og bygger slopestylecoursen sammen med en av verdens beste parkbyggere; Emil Fossheim. På renndagen bestemmer du selv om du vil delta i konkurransen, eller ha andre arbeidsoppgaver.

Kyvannet Vannhoppfestival
Vi sparker i gang skoleåret med å være med på å arrangere Kyvannet Vannhoppfestival. Vannhoppet er morsomt for testing av nye tricks, enten det er din første backflip eller finjusteringer på andre avanserte tricks. Vi bistår med å bygge vannsklie på Kyvannet, noe som er veldig morsomt! Alle deltakere inviterer vi til Rødde etter festivalen, for railing og trampoline-session. Denne helga får vi besøk av kjente freeski-stjerner som Birk Ruud og Sebastian Schjerve. 

FIS World Cup Slopestyle Freeski og Snowboard
Vassfjellet Vinterpark og Freidig Freeski jobber nå med å få WC i Slopestyle til Norge og Vassfjellet. Hvis dette skjer betyr det at du vil få en av verdens beste slopestyleløyper å trene i i Vassaparken. Vi er selvfølgelig med å bistår arrangementet når det skjer i Januar 2023

Ekstremsport krever allsidige aktiviteter

Klippehopp og dødsing
Her er det muligheter for sug i magen. Vi har masse bra spots i Trøndelag, men den feteste spotten, Hyttfossen/Trongfossen, ligger bare 15 minutter unna skolen. Her kan du bryne deg på 8-9 meter fra Brua, 12 meter fra rota, 15 fra peak-en eller 20 fra furua! Eller 13 meter fra Springfossbrua, som også er tøff. Vi hopper, dødser, lager en ropeswing og kaster oss uti det.

Skating i Trikkestallen
I Trikkestallen bruker vi flere dager i løpet av høsten. Uansett vær ute, er det alltid gode forhold i en av Norges beste innendørshaller. Her kan du forbedre teknikken, lære din første ollie eller droppe i rampen. Skolen har også to innendørs ramper, som ofte brukes i fritida.

Stupekurs i Pirbadet
Pirbadet i Trondheim er et fantastisk badeanlegg hvor vi har et todagers stupekurs. Her lærer du koordinasjon og romorientering i stuping.  Svalestup fra 1’ern eller gainer fra 10’ern?

Dette sier en tidligere Freestyle Park-elev

«Jeg setter pris på året jeg hadde på Rødde. Sosialt og trygt miljø, mye aktivitet og flinke lærere. Turene man får med Rødde er gull verdt og det er gode tilbud på skolen, i Vassfjellet og Gråkallparken. Et år med snowboard uansett nivå, hvor jeg kan garantere at du trives.»

– Alexander Klerud – @youngkle

Eimund Austli

Læreren på Freestyle Park:

Eimund Staverløkk

Eimund Staverløkk har jobbet på ski og snowboardlinjene på Rødde siden 2006. Han har vært en aktiv utøver i Freeski, med Norgesmestertittel i Bigair fra 2005.

Siden har Eimund fulgt freeski og snowboard tett. Han har stått mye på snowboard da han var lærer på Boardslinja (2009-2014), og er engasjert i det meste som omhandler freeski i Trøndelag og Norge. Det Eimund er mest engasjert i er at du som elev skal få et så bra år som mulig på Freestyle Park, uansett om du kjører snowboard eller ski.

Er det noe du vil spørre Eimund om, er det bare å ta kontakt. Han svarer på mail, messenger eller på klassens instagramkonto.

eimund@rodde.fhs.no

På innsiden av Freestyle Park

Sjekk ut vloggen fra Sebastian Schjerve fra festivalen i 2020.

Matias Wandsvik har laget en webserie med mye morsomt innhold! Se alle episodene på Matias sin kanal her!

Se flere filmer på YouTube.

Følg oss på Instagram

Dette sier tidligere studenter

«Det beste med Freestyle Park er miljøet hvor alle er velkommen, nybegynner eller viderekommen! Med så mange dager i parken i løpet av året, og tilgang på turntrampoliner, summersetup og vannhopp, gir jeg deg som er glad i ski og snowboard trivselsgaranti!»

– Andrea F. Næstby – @andreafalch

Vanlige spørsmål om linja og skolen

Hva er opptakskravene til linja Freestyle Park?

Vi har ingen opptakskrav, kun forventninger om at du er engasjert, motivert og klar for å lære deg nye triks på ski eller snowboard. Sett deg mål om å få mest mulig ut av Freestyle Park og året på Rødde folkehøgskole – da vil du kunne få det helt knall!

Hvordan ser en typisk uke ut?

Mandag: Flere typer fellesfag
Tirsdag: Linjefag
Onsdag: Linjefag
Torsdag: Linjefag
Fredag: Valgfag
Lørdag: Fellesopplegg og elevkveld
Søndag: Fri

Hvordan er nivået på de i klassen?

Hvert år spriker nivået, og vi har alt fra nybegynnere til de som er veldig flinke. Det viktigste for alle er uansett å ha det gøy på ski og brett, oppleve mestring og nye triks og få venner som liker å drive med det samme.

Hvordan bor jeg?

Du bor i dobbeltrom og har tilgang til bad, vaskerom, stue, kjøkkenkrok og internett. Vi har svært få enkeltrom. Les mer om internatet.

Hvilke valgfag har jeg ved siden av linja?

Fredager er valgfagdag. Du kan velge mellom 30 valgfag, blant annet ballspill, filmdiskusjon, hybelmat, longboardverksted, sirkus og surfing.

Ting å finne på utenom Freestyle Park-linja?

Det er mange muligheter til å finne på ting på skolen – også når du har fri. Skolen har et bra treningsrom. Kanskje holder du ut lengst i parken, eller kan haike railen uendelig, fordi du trente litt ekstra? Det er dessuten kort vei til inn til Trondheim.
 Les mer om hva du kan gjøre.

Kristen folkehøgskole

Rødde er en kristen folkehøgskole. Vi møter deg med respekt uansett hvilket ståsted du har. Skoledagene starter med «Ord for dagen» fra en av lærerne, og du får reflektere rundt de store spørsmålene i livet og tro. Les mer om kristen folkehøgskole

Hvordan søker jeg Freestyle Park?

Søk når du vil og så fort du har bestemt deg. Vi svarer på søknader fra 1. februar, og tar opp elever til skolen er full.


Pakkeliste og utstyr

Dette må du ha:

 • Ski/ Snowboard
 • Hjelm
 • Goggles
 • Klær til å være ute i bakken, lange dager, uansett vær
 • Treningstøy
 • Dagstursekk og Skibag (kan kjøpes på Rødde (Douchebag)

Kjekt å ha:

 • Gamle ski/snowboard til vannhopp og summer setup
 • Gopro, annet kamera
 • Ryggskinne
 • Ytterklær for vinterbruk
 • Superundertøy/ullundertøy
 • Tykk genser
 • Hansker/votter, lue og skjerf
 • Alpinsokker og ullsokker
 • Termos og drikkeflaske
 • Joggesko til utebruk
 • Innesko til trening
 • Støttebandasje og sportstape
 • Sovepose og liggeunderlag
 • Sengetøy
 • Dyne og pute

Valgfag

Du har tre linjefagsdager hver uke. Fredager er valgfagdag. Velg mellom 30 valgfag!

Internatet

Vi har tre internat. Det er flest dobbeltrom. 28 rom har bad, 20 rom deler bad med flere.