Bli med oss til verdens beste terrengpark for ski og snowboard! Park City i Utah. Og ja, vi har egen skiheis i hagen.

Park City er et drømmeland for ski og snowboardere som vil leke seg og trene i noen av verdens beste parker. Hopp og rails i alle mulige former! Her finnes det noe for alle!

Høst

Så snart vi er i gang med undervisningen på linjefag, er noe av det første vi gjør, å sjekke ut det nye vannhoppanlegget til Trondheim kommune. Kun 20 minutter fra skolen ligger Kyvannet, her skal vi bruke flere dager den første måneden til å trene på triks på ski og snowboard, før vi lander i vannet.

For å bli bedre kjent med de i klassen er det kjekt å dra på tur! Vi reiser til Norsjø Kabelbane. En lang busstur fra Rødde, men med tre dager på kabelbanen er det veldig verdt det! Wakeski, wakeboard, wakeskate og mye annet kan du prøve etter kabelen som tar det rundt på en bane med både hopp og rails. På ettermiddagene og kveldene griller, bader, skater og koser vi oss sammen i helt enkle hytter nært vannet.

I Norges beste stupe- og svømmeanlegg trener vi på stup og hopp fra 0-10 meter! Svalestup fra ener’n eller dobbel mollis fra 10’ern?

På skolen har vi to turntrampoliner, airtrack, trampett og mye mer som gjør akrobatikk- , bevegelse-, koordinasjon- og romorienteringstrening gøy. Rush Trampolinepark har også etablert seg ti minutter unna skolen. Her finnes trampoliner i alle størrelser!

En av Norges beste skatehaller ligger i Trondheim. Trikkestallen Skatehall blir bare bedre og bedre, og har masse muligheter, enten du liker skateboard, inlines eller bmx.

Å forberede kroppen på vinteren er også en del av gamet. Styrketrenninger og utholdenhetstrening kommer godt med før vi tar på oss ski og brett!

Små videosnutter og bilder er en del av hverdagen vår, innføring i enkle triks i photoshop og premiere pro er naturlig. Samt opplæring i speilreflekskamera og gopro.

I bakgården til skolen ligger en av Norges flotteste summer setups. Her har vi et bra overrenn som gir oss fart til både rails og rør. Hvert år oppgraderer vi parken vår med nye rails eller nye aktiviteter som er med på å gjøre oss til bedre ski- og brettkjørere! Fra oktober har vi muligheten til å hente snø ved ishallen i Trondheim, da får vi snøfølelse tidlig!

Til høsten 2019 har vi et større prosjekt, nemlig å sette opp en heis! Vi har kjøpt en tauheis som kan trekke ca 300 meter. Målet er å få satt den opp ved summersetupet, slik at vi kan benytte oss av naboens jorde, med rails og rør vil vi kunne lage vår egen lille park på vinteren!

Tobias Renolen har laget en liten edit fra summersetupen.

Vinter

Med sesongkort i lokalanlegget, Vassfjellet, starter sesongen når den første snøen legger seg. Her har du en god og komprimert park som gir effektive laps. I tillegg har Vassfjellet rå pudderkjøring både i skog og på fjell, når snøen dumper kan det være vanskelig å velge, men vi er ofte først i bakken.

Vassfjellet er under store forandringer etter at de fikk nye eiere, nye løyper, heiser, snøkanoner og ny park er noe av det som kommer de neste årene! Allerede sesongen 2019/2020 vil parken være betydelig oppgradert!

Gråkallparken er også et anlegg i Trondheim, og har et kort skitrekk og enorme mengder rails! Parken drives av ildsjeler i Trondheim. Her er det alltid god stemning og mye å holde på med.

Høydepunktet blir turen til USA, hvor vi har sesongkort og tilgang på parker og alpinanlegg i verdensklasse. Vi bor sammen i et hus, med gåavstand til bakken. Turen til Breckenridge er solid. Tre uker med muligheter for å velge mellom de gode parkene i Breckenridge eller Keystone.

Her er parken ferdig shapet når vi kommer i bakken, alle railsene glir like godt og hoppene er perfekt bygd. I tillegg hender det at det er noen proffe ski og snowboardere der når vi er der, det er litt kult.

En typisk dag i Breckenridge ser slik ut:

  • 0815 Frokost
  • 0900 Avreise til bakken
  • 1200 Lunsj
  • 1530 Tilbake til huset
  • 1800 Middag
  • 2100 Kveldssamling
  • 2300 Ro

Å oppleve litt av USA er også en del av reisen. Burgersjapper, Outlets og jerryer i bakken!

Vi er nødt til å forholde oss til dollarkursen, men som regel blir det noen penger igjen også etter vi har vært i USA, da pleier vi å dra til Åre i Sverige. Der har de en veldig bra park og det er herlig å shredde der når våren er i anmarsj og slushen er på vei!

Gjennom aktiviteten vår fokuserer vi på å ha det gøy i bakken. Vi tar bilder og filmer hverandre for å lage edits og ta bilder som vi publiserer på facebook og instagram. I tillegg lager du din egen film- og fotomappe for å dokumentere ditt skoleår. Med såpass mange skidager i løpet av sesongen, er mulighetene gode for å utvikle seg mye som skikjører. De fleste elevene teller mellom 70-110 skidager i løpet av et år på Freestyle USA.

Les tidligere elevers blogg fra USA-turen

Passer dette for deg?

Hvis du er glad i å kjøre park, liker å reise, planlegge, er sosial og godt motivert, har du et godt utgangspunkt for å starte på denne linjen. Det er ingen krav til forkunnskaper, og alle destinasjonene vi er innom har parker som passer alle nivå.

Pris

 Opptak

Alle linjer har 18 års aldersgrense, du må fylle 18 år i løpet av høsten. Rødde legger vekt på karakterer i orden og oppførsel og hvor mye fravær søkerne har hatt i tidligere skolegang når vi tar inn elever. Dersom du har høyt fravær, vil vi gjerne at du skriver litt om grunnen til det.

Linja krever at du får innreisetillatelse til USA.

Linja krever at du bruker hjelm i undervisningsopplegg i de aktiviteter som krever det.

Eimund Tjostolv Austli Staverløkk
Lærer Freestyle USA


Eimund har studert idrett- og friluftslivsveileder, og trives aller best ute. Han har jobbet på Rødde siden 2006 og vært med på utviklingen av ski- og brettlinjene på skolen. Eimund mestrer både ski og brett. Han var tidligere aktiv utøver i freeski, med NM-gull i Big Air i 2005.

E-post: eimundts@gmail.com

Bli kjent med Eimund og få flere detaljer om linja her!

rødde-fikss_v01-262x300

SØK Freestyle USA

Send inn din søknad NÅ! Klikk deg inn her på folkehogskole.no

instagramrodde

#roddefreestyleusa

[wdi_feed id=»5″]