Å bo på internat gir mange muligheter når du har fri! På Rødde har vi stipendiater; andreårselever som blant annet har ansvar for å være med på å organisere aktiviteter på fritida. En del aktiviteter blir altså organisert fra skolens side, men det er mest opp til deg selv hvor mye du vil få ut av ettermiddagene og kveldene! Du kan være med på at Røddeåret blir aktivt og innholdsrikt også etter skoletid.

Idrett innendørs..

I gymsalen vår har du mange muligheter. Salen blir mye brukt til treninger og aktiviteter; fotball, innebandy, volleyball, basket, air track, turntrampoline og klatring i klatreveggen. Skolen har også to skateramper under tak – en mikroramp og en miniramp. Vi har fire bordtennisbord og et treningsrom med styrkeapparater og sykler. Et biljardbord står også klart til fri bruk.

..og utendørs

Gjennom vinteren fra november til april vil det være mange elever som bruker en del av fritida i Vassfjellet skisenter – www.vassfjellet.com – som ligger 12 km fra skolen. På Rødde har vi en ny summer setup for ski og brett og for de som liker å hoppe og trikse med sykkel har vi bygget en foampit. I tillegg kan du selvfølgelig bruke turterrenget rundt skolen. Boka ved trimposten på utsiktspunktet får mange signaturer gjennom året!

Åpne avdelinger

Mange rom er tilgjengelige på ettermiddager og kvelder, slik at du har mulighet til å bruke skoleanlegget på fritida. Vi nevner blant annet sløydsal, skolekjøkken, øvingsrom for band, innspillingsstudio og dagligstue med tv i tillegg til linjenes egne rom.

Bistandsprosjekt

Å gå på folkehøgskole er mer enn å dyrke sine egne interesser. Hvert år støtter elevene et prosjekt for å gi andre et bedre liv. Et av høydepunktene er sponsorløpet. Pengene går til et spennende vann- og helseprosjekt Norsk Luthersk Misjonssamband driver i Tana i Kenya.

Happy Friday

Detter er ukentlige arrangement som stipendiatene har ansvar for. Det kan være kafé, volleyballturnering, kakebakekonkurranser, quiz og andre aktiviteter. Pengene som kommer inn her, går til elevenes bistandsprosjekt.

Torsdagskafé

En kristent frivillig samling som vi har i kaféen vår. Lovsang, andakt, bønn – og kaffe. Du kan bidra – eller du kan sitte og høre på.

I nærheten

Skolen ligger ca. 6 km. fra City Syd kjøpesenter, 15 minutters biltur fra Trondheim sentrum, og 15 minutter fra Vassfjellet skisenter. Vår nærmeste dagligvarebutikk ligger på Sandmoen, 3 km fra Rødde. Bowlinghall er 5-10 minutter unna med bil. Der kan du også kjøre gocart. 7 km sør for Rødde finner du Melhus sentrum. Her er lege, tannlege og kjøpesenter.