Hei, og velkommen til Multisport Bali!

Siden du har søkt på denne linja, regner jeg med at du er interessert i ulike actionfylte sportsgrener og at tre uker på Bali frister! Da har du valgt rett ved å søke på Multisport Bali. På denne linja skal vi prøve mye forskjellig. Jeg er opptatt av at både de som har mye og de som har mindre erfaring med de ulike aktivitetene skal få en opplevelse av at dette er både spennende og gøy. Idéen med linja er å gi et tilbud til deg som har interesse for ulik ekstremsport og ønsker å prøve mye forskjellig.

Lærer på denne linja er meg, Michael Hegertun Wiik. Dette blir nå mitt 15. år på Rødde og jeg trives veldig godt i det varierte arbeidet en folkehøgskolelærer har. Kort om meg så holder jeg på med snowboard, bølgesurfing, skateboard, downhillsykling, motocross og alt annet som det er action i.

 

Bali

Bali er kjent for flotte strender, gode surfebølger og behagelig stemning. Hit går klassens treukers hovedtur i januar/februar 2018. På Bali skal vi surfe mye. Alle skal få noen uforglemmelige uker i vannet, både de som mestrer dette fra før og de som trenger kursing. Vi skal også ha med skateboard slik at vi får oppleve nærområdet og testet noen fine skatespots. Dagsturer som går til NusaLembongan, Surf&Turf, Wakeboard kabelpark, Bali Bounce, Waterfalls, Bukit med Uluwatu Temple&Surfbeach gir spennende inputs innimellom surfing og strandliv. Her skal klassen få være med og påvirke innholdet.

 

Trikkestallen

Turer til Trikkestallen, Trondheims store innendørs skatehall. Her blir det skate og BMX. Fritt valg. Her er det elementer for alle.

 

Downhill/freeride/dirt

Dette skal vi prøve i Vassfjellet slett: både før og etter snøen har kommet og i dirt-parken på skolen. Vi skal også en tur til Åre og sykle downhilll. Downhill i alpinanlegg på sommeren er utrolig tøft og spennende. Gled deg! Alle får én dag med fullt utstyr og veiledning. Har du med egen downhillsykkel eller leier selv, får du syklet flere dager. Vi er også en dag i en flott dirtpark i Åre. Der får man testet hopp i ulike størrelser og en flott pump-track.

Sykling, BMX, skateboard og longboard medfører noe vedlikehold som vi tar fortløpende på vårt kombinerte klasserom og verksted. Det blir også noe innføring i materialbehandling og sveising.

 

Wakeboard/vannski

Vi prøver wakeboard og vannski etter båt. Mens noen står wakeboard/vannski tester andre SUP (Stand up padle board) og noen trener padling på surfbrett. Disse dagene er fine forberedelser til Bali turen.

 

Foampit

Skolen har bygd egen foampit for sykkel. Denne kan fritt brukes på fritiden. Vi skal også en tur til Stig Aron Frøseth som har en av Norges største foampiter. Der skal vi prøve oss på hopping med sykkel. Hopping i foampit er god trening, da man trener hoppteknikk uten at feil landing får så store konsekvenser – og det er en trygg måte å overvinne frykten for å hoppe.

 

Zipline

Zipline er et klasseprosjekt der vi lager oss en egen zipline og prøver ut denne. Hvor stor og utfordrende den blir kommer an på hvor klassen setter sitt mål. Dette blir spennende! Vi tester også andre ziplines.

 

Klatring

Klatre skal vi i skolens innendørs klatrevegg, i klatrehall, buldrehall og ute i det fri. For å klatre i klatrehaller kreves Brattkort, dette blir det mulighet å ta i løpet av året.

 

Vinter

I løpet av vinteren blir det mange turer til Vassfjellet skisenter. Vassfjellet ligger 15 minutters kjøring unna Rødde. Du får sesongkort i Vassfjellet inkludert i linjeavgiften, og kan dra i bakken også på kveldstid da bakken har flombelysning. Klassen vil være medlem i Unbad boards snowboardklubb der man har noen medlemsfordeler. Se: snowboardforbundet.no. Rødde-elever har også 20% rabatt på Boardshop.

I alpinbakken blir det fokus på å ha det gøy sammen og kose seg, men også på parkkjøring, svingteknikk, hopp og railing. Vi vil trekke utenfor preparerte løyper der vi utnytter terrenget og lager våre egne hopp. Det vil bli opplæring i skredlære, linjevalg i nedkjøringen, hvordan bruke naturlige formasjoner i terrenget, turnormer og sikkerhet på vinterfjellet. Slett resten av avsnittet

Aking

Aking skal vi ta til et nytt nivå med rattkjelke-løp og luftbåt-hopping. Gled deg!

Snøscooter

Vi skal teste snøscooter på scootercrossbane. Her blir det innføring i kjøreteknikk og sporvalg.

Pirbadet

I Trondheims stolthet Pirbadet badeanlegg, vil vi ha stupeinstruksjon og mye lek. Dette er god kroppskontrolltrening som er viktig i all type idrett.

 

Trampoline

Skolen har to store trampoliner (turntrampoliner) i gymsalen. Her blir det trening med hovedvekt på kroppsbeherskelse. Vi skal også ha en dag i Trondheims turnhall. Her er det flere trampoliner og skumgroper.

 

Trening

Skolen har en stor gymsal, air track, klatrevegg, fotballbane (gressbane), treningsrom, badstue og to skateboardramper (Minirampe i en garasje og microrampe i skolebygget). I skolens gymsal (og i styrkerommet) vil vi i løpet av året ha noe styrketrening og allsidighetstrening. Inn under dette vil det også bli lagt inn noe turn.

 

Jeg ser fram til å møte deg i august!  Da har vi ni måneder på å bli godt kjent! Ta kontakt med meg hvis det er noe du lurer på.

 

Med vennlig hilsen

Michael Hegertun Wiik

Tlf: 920 37 387

Mail: michael@rodde.fhs.no

 

Årsplan for Multisport Bali

Dette er en veiledende årsplan, det kommer endringer.

August

Utstyrshandling, bli-kjent-tur

 

September

Dirt sykling

Skating/bmx/inlines

Downhilltur

Vannhopp/foampittur

Longboard

 

Oktober

Zipline-prosjekt

Klatring Brattkort

Sykling

Skating/bmx/inlines

 

November

Sykling/skating

Stupekurs

Railing på Rødde

Trampett/Trampoline

 

Desember

Skating/bmx/inlines

Ski/snowboard/telemark

Stupekurs

Preppekurs

 

Januar/februar

BALI tur

Ski/snowboard/telemark

Skating/bmx/inlines

Snøscooter

Snøskredkurs

 

Mars

Ski/snowboard/telemark

Skating/bmx/inlines

Aking

 

April

Ski/snowboard

Skating/bmx/inlines

Sporvalg

Skating

Klatring

 

Mai

Felles skoletur til Kroatia

Longboard

Paintball

(Endringer og nye aktiviteter vil komme)

 

Utstyrsliste

På denne linja behøves det noe utstyr.

Hvis det er noe du må skaffe deg, kan jeg nevne at vi i løpet av de første dagene av skoleåret kommer til å ta en tur innom noen butikker der vi får 20% rabatt. Og vi kan sammen finne billig utstyr på Finn.no.

 

Dette må du ha

Sykkel

Skateboard, bmx eller dirtsykkel til skole og fritid.

(Noen skateboard, longboard, BMX og dirt sykler er til utlån i undervisning)

Ski, snowboard eller telemark (ta med det du vil bruke i vinter)

Vinterklær

Ullundertøy

Gymtøy og innendørssko

Sovepose

Dagstursekk

Kopp, tallerken og bestikk (til turer og på internatet)

Hjelm til alpint og sykling/skateboard mm. Vi har hjelmpåbud på all aktivitet

Ryggskinne,

Knebeskyttere

 

Dette tar du med deg hvis du likevel har det

Våtdrakt

Downhillsykkel

Langrennski

Klatresko

 

Det er viktig å skrive navnet ditt på det du tar med deg.