Hei og velkommen til Freestyle USA!

Har du det som meg, å elsker å stå på ski eller snowboard? Klarer du å se for deg en nypreppa park, en skog full av pillows eller et fjell kledd i fersk pudder som ditt klasserom en hel vinter? Da er jeg ganske trygg på at du har truffet blink på valget ditt med Freestyle USA på Rødde, eller FUSA, som vi kaller det! I løpet av et år på FUSA er jeg sikker på at du får det du ønsker deg, og det sammen med masse flotte folk som ønsker seg det samme!

Jeg har forventninger til dette året du snart skal begi deg ut på, forventninger om at vi sammen skal skape et læringsarena, som preges av mestring, utvikling, humor og felleskap.

Utviklingen i ski og snowboard har vært stor de siste årene, og nivået har blitt høyt, men hos oss kan du komme uansett nivå! Et sted må en jo starte, og det er lov her.

Nybegynner eller erfaren, vi har selvsagt plass til deg! Hvert år kommer elever med ulike ferdigheter og det har alltid vært positivt for klassemiljøet vårt. De erfarne har garantert noen tips til nybegynnerne, og vica verca. Sammen lærer vi mye av hverandre. Det eneste kravet på denne linja er at du er topp motivert. Motivert til å være med på de aktivitetene vi skal igjennom i løpet av året!

Så hva gjør vi, siden hele året ikke består av bare vinter?

På høsten har vi mye å by på, siden skolen ligger nært Trondheim har vi mange fasiliteter å benytte oss av.

Akrobatikk og lek er en stor del av undervisningen på høsten. I Pirbadet i Trondheim får du stupekurs. Helt fra vannkanten og opp til 10’ern! Din første mollis, eller ditt første stup fra 5’ern?  Turnhallen er også morsom, med sine skumgroper. Trygge landinger er viktig, slik at ferdighetstrappa di får flere trinn frem mot vinteren. Selv om jeg synes det er vondt å falle på skateboard, skal jeg ikke holde deg tilbake for å prøve nye ting i Trikkestallen skatepark.

Men du er kanskje skikkelig glad i å trene? Vel, supergymmen på skolen skal kunne dekke de fleste behov. Med mange apparater, spinn-sykler, tredemøller, slyngerom og boksesekk. Her er det folk hver ettermiddag/kveld, som sikrer, motiverer og er med på maxinga! Noe styrketrening har vi i undervisningstiden også, men da i form av sirkeltreninger i gymsalen. I tillegg har skolen topp moderne turntrampoline, air-track tumblingbane og trampett. Her er det mye å kose seg med, i undervisning og på ettermiddager!

Tidligere Røddeelever satte i gang og bygde en superbra summersetup for railing på sommer/høst. Her kan du enkelt trene på switch-ups og K-feds.  Alt vi gjør på høsten er meningen å styrke dine muligheter for å få best mulig utbytte av vinteren. For vi elsker vinteren!

Vinteren er årstiden over alle årstider. Selv om klimaet har endret seg de siste ti årene, har vi opplevd de fleste som gode vintre her oppe. Vassfjellet er vårt lokalanlegg, dit tar det 15 minutter å kjøre. Når du står på toppen her har du mange muligheter på vei ned. Om du vil ha de dype puddersvingene, den kjappe skogskjøringa eller bare vil henge i parkheisen, det bestemmer du ofte selv. Men vi har gode erfaringer med å lytte til kjentfolk. Og jeg er en kjentmann. Hvem jeg er skal du også snart få vite. Vi hjelper til med bygging av parken i Vassfjellet. I Vassfjellet har vi sesongkort.

Gråkallparken er et nytt konsept i Trondheim. Kanskje har du hørt om Golparken? Stian, som drev denne på Gol, har flyttet hjem til Trondheim, og har starta opp et lite trekk med masse rails! En sikker vinner for en rekkverkglad ski eller snowboardkjører!

Det nye året er sjeldent veldig gammelt når vi setter kursen over dammen. Parkene i USA er, som du kanskje vet fra før, noen av de beste i verden. Anleggene der har konkurrert i å ha de beste parkene i mange år, og Breckenridge og Keystone har lenge vært ski- og snowboardkjørernes paradis.

Når vi er tilbake fra USA, er det vinterferie på skolen. Etter den møtes vi igjen for å shredde i Vassfjellet. Når slushen kommer prøver vi å få til en tur til Åre. Her er parken supermorsom! Det er også en sjanse for at vi hjelper til på et arrangement i Norge, X-games eller Megapark. Eller hva med Rødde Railjam?

Vi har noe klasseromsundervisning i løpet av høsten. Film- og bilderedigering er en naturlig del av det vi ønsker å lære bort, og forhåpentligvis noe du også vil lære! Vi har flere Mac’er i klasserommet, sammen med mye film- og fotoutstyr. Ja vi har drone.

Det blir i alle fall mye ski og snowboard for deg, det året du går på Rødde!

Så, hvem er jeg? Jeg heter Eimund Austli Staverløkk, og er lærer på Freestyle USA. Jeg har vært lærer på Rødde siden 2006Før det studerte jeg idrett og friluftsliv, og var aktiv freestylekjører. Jeg har tidligere vært lærer på boardslinja, hvor det var mye snowboard, skateboard og surfing. Nå får jeg brukt alt jeg kan av ski og snowboardferdigheter på FUSA! Jeg er over gjennomsnittet glad i akrobatiske aktiviteter, skateboard, stuping og å være med klassen å formidle noe av det jeg kan! Jeg gleder meg til vi møtes i august!