Et skoleår med det beste fra idrett og friluftsliv! Du får oppleve storslått norsk natur til skogs, til fjells og til vanns. Du utfolder deg i mange idretter, alt fra ballidretter til sykling og vinteridretter som langrenn, alpint og skøyter. Vi leker oss og har det gøy gjennom å være i aktivitet.

Du får oppleve det beste Peru og Bolivia har å by på – virkelig et eventyr for alle!

Idrett – ball, sykling, ski og trening

Vil du oppleve og skape idrettsglede sammen med andre? Det gjør vi året rundt! Vi prøver oss på downhill-sykling i Åre, vi drar fram baller av ulike slag og leker oss med fotball, volleyball, basketball og innebandy. Når snøen melder sin ankomst fester vi på oss langrennsskia og langer innover Bymarka med stopp til både kakao og Kvikk-Lunsj. Vi oppsøker fart og spenning på alpint eller brett i Vassfjellet. Vi prøver oss på isen med skøyter både med og uten puck. Du skal også få utvikle din kunnskap og kompetanse innenfor trening gjennom året.

Friluftsliv – til skogs, til fjells og til vanns

Har du lyst til å oppleve vakker natur og finne roen rundt bålet? Vi oppsøker begge deler i starten av skoleåret omgitt av høstens vakre farger. Vi ligger under stjernehimmelen i Bymarka i Trondheim, vi drar på kanotur på Femunden og bestiger Snøhetta på Dovre. Vi avslutter også året ute når våren kommer, da skal du blant annet få prøve deg et døgn alene ute i naturen.

 

Sør Amerika – Peru, Bolivia og Amazonas

Et eventyr du bare fortelle om!

Peru

Her skal vi gå den eldgamle inkaruta opp til verdenskjente Machu Picchu. Inkabyen som ligger 2200 moh står på UNESCOS verdensarvliste og er en fantastisk destinasjon som byr på storslått natur med en spennende historie.

Machu Picchu, Peru.

Vi reiser fra Peru mot Bolivia og stopper innom Titicacasjøen i Andesfjellene. Dette er verdens høyestliggende innsjø og er hjem til uruene som bor på Sivøyene. Her får du et fascinerende møte med menneskene og øyene de bor på – øyer de har laget av siv.

Sivøyene, Titicacasjøen.

Bolivia

Vi bosetter oss i La Paz, 3500 m.o.h. Denne byen slynger seg nedover fjellsidene, byr på mange fine menneskemøter, spennende kultur i Calle Sagarnaga (Heksegata) og flotte naturopplevelser. Her ser vi Djeveltanna. Vi sykler den 64 km lange El Camino de la Muerte (Dødsveien) hvis regntiden tillater det. Veien starter på 4650 m.o.h og ender på 330 m.o.h, så her får du en sykkeltur fra høyfjell som bare går nedover til du er nede i regnskogen.

Fjellet og utsikten fra Huyana Potosi.

Hvis du har lyst på et eventyr, prøver du å bestige fjellet Huyana Potosi, ofte omtalt som «en av verdens letteste 6000 meterstopper». Vi har med erfarne guider som gir oss nødvendig utstyr og som hjelper oss til toppen. Vi starter på basecamp på ca 4300 moh, går en dag opp til high camp på ca 5200 moh og starter om natten for å nå toppen på 6088 moh for å se verdens fineste soloppgang.

Bilder fra Dødsveien.

 

Amazonas

Båtturen innover til lodgen vi skal bo på er en opplevelse i seg selv. Vi omringes av skilpadder, alligatorer, fugler og annet dyreliv. Vi drar på alligator- og anakondasafari, vi fisker etter pirayaer og spiller fotball på slettelandskapet i solnedgangen.

Passer dette for deg?

Har du lyst på et år fylt med aktivitet, idrett, friluftsliv og spennende opplevelser passer denne linja godt for deg. Det kreves ingen forkunnskaper eller erfaring, men du må ha et ønske om å være i aktivitet og ha motivasjon til å prøve nye ting og skape et godt klassemiljø.

 

Pris

Idrett friluft Sør-Amerika: 126 200 kr
Her kan du lese mer om priser, romalternativer, lån og stipend.