Informasjon oppstart 2020-2021

Rødde folkehøgskole starter onsdag 26. august.

Oppstart

Vi ønsker å være med på å hindre smittespredning i samfunnet og også redusere smittefaren for elevene våre. Det blir dessverre ingen åpningsfest for familie i år, da arrangementet raskt hadde fått mer enn 200 deltakere og 1-metersregelen hadde blitt vanskelig å overholde.

Dersom foresatte har mulighet til å kjøre eleven og bagasjen til Rødde onsdag 26. august, oppfordrer vi til det for å unngå kollektivtransport. Dessuten er det hyggelig for oss å få møte dere og vise dere skolen vår!

Har dere ikke anledning til å kjøre hit på onsdag, kan dere også avtale et tidspunkt i hele tidsrommet søndag 23.8 – lørdag 29.8. Ring oss på tlf 990 90 172. Eleven selv må være her innen kl 17 onsdag 26. august.

Onsdag 26. august – Første skoledag
Kl 11.00– 17.00: Innsjekking på rom. Lærerne svarer på alle mulige spørsmål. Du kan komme når det passer deg best mellom kl 11-17.
Kl 14.00- 16.30: Fleksimiddag kun for elever
Kl 17.00: Velkomstsamling i gymsal
Kl 18.30: Grilling ved stabburet
Kl 20.00: ”Første kveld på tunet” – vi samles linjevis.

Skolerute og ferier

Her finner du skoleruta. Vi planlegger å stenge skolen som vanlig i ferier. Dersom det er et smitteutbrudd der du kommer fra, kan det bli aktuelt å få bo på internatet i en ferie.

Smittevern

Ti dager før skolestart vil elevene få tilsendt mer detaljert informasjon om hvordan skolen håndterer smittevern nå og hvilke ordninger som gjelder for oppstart av skoleåret. Generelt kan vi si at vi skal gjøre mye det samme som andre år! Vi skal bruke tid på å bli kjent og vi skal sette i gang undervisning og aktiviteter, det blir måltider og fellesskap, latter og opplevelser – alt det folkehøgskole skal være.

Reiser og økonomi

Vi vil følge myndighetenes reiseråd og forbereder oss nå på ulike alternativer for studiereiser og undervisningstilbud. Alle våre utenlands studiereiser er om våren, så vi har tid til å planlegge – også for alternative reiser dersom det opprinnelige reisemålet ikke er mulig å reise til.

Dersom reisemålet på linja må endres, kan det tenkes at prisen på reisen blir lavere enn den opprinnelige. Da vil vi sammen med klassen bestemme hvordan disse pengene skal brukes for å lage et godt linjetilbud.

Pakkeliste

  • Dyne, pute, sengetøy og håndklær
  • Sengeteppe eller pledd til å legge over senga om dagen
  • Treningstøy og -sko for inne- og utendørsaktiviteter
  • Sovepose, støvler, regntøy/allværs-tøy og varme klær
  • Skrivesaker og bærbar pc hvis du har
  • Kopp, fat og bestikk til bruk på internatstuene

Hver linje har egne pakkelister – se linjesidene her på nettsida eller infoheftet du har fått i posten

NB! Husk å merke alle klærne dine og andre eiendeler (kabler/ladere, ski, sko osv.) Da er det mye lettere å holde oversikt over det du har.

Velkommen til Rødde!

Du som skal begynne på Rødde i høst har mye å glede deg til! Du vil møte omsorgsfulle og entusiastiske ansatte og medelever med de samme interessene som deg. I starten foregår mange aktiviteter linjevis, på skolen og på tur. Sammen blir vi Rødde 2020-2021 – kull nummer 100!

Velkommen – snart er det du som sitter her!

Har du spørsmål, kan du ta kontakt på telefon 72 85 29 10 eller rodde@rodde.fhs.no.

Oppdatert 21. august.