Internatet

Å bo på internat kan være spennende, utfordrende, bråkete, kjempesosialt, lærerikt – og noen ganger en tålmodighetsprøve. Hvordan fungerer dette, egentlig?

 
 

Romfordeling

Rommene blir fordelt like før skolestart med utgangspunkt i romønskene elevene har oppgitt i svarskjemaet. De fleste rommene er dobbeltrom med to senger, skrivepult, låsbar skuff, to stoler, bokhyller og klesskap. 28 rom har egne bad. 20 rom har vask og speil. Her deler du bad med flere, men det er sjelden kø! Det er egne toalettrom og dusjrom med vanlig dør og lås, ikke fellesdusjer. Her er det billigst å bo. De fleste får romtypen de ønsket seg – men vi kan ikke love det på forhånd. Har du spesielle behov eller ønsker om å bo sammen med en du kjenner, tar vi hensyn til det i den grad det er mulig. 

Enkeltrom

Vi har et svært begrenset antall enkeltrom til dem som har spesielle grunner for det. Skriv derfor hvorfor du trenger enkeltrom når du sender inn svarskjemaet. Like før skolestart vil vi fordele rommene etter beste evne. Dette går som regel greit. Mange som i starten var spent på å bo så tett, forteller at det å bli kjent med en romkamerat var en fin ting å ha med seg fra folkehøgskoleåret sitt.

Fellesrom på internatet

Alle etasjer har egen stue med kjøkkenkrok. Der er det komfyr, kjøleskap, fryser, oppvaskmaskin og sofakrok. Hvert internat har egne vaskemaskiner og tørketromler. Vi har tørkerom, men får du rom med bad, anbefaler vi tørkestativ på badet. Ute finner du sykkelskur og skibod.

Fellesoppgaver

Alle elever er med på å holde internatet rent og ryddig. Internatlederen setter opp lister for hvor og når du skal vaske i fellesarealene, slik at det fordeles så likt som mulig mellom elevene i løpet av året. Du har også selvsagt ansvar for å rydde og vaske ditt eget rom. I to uker har du kjøkkentjeneste. Da hjelper du til med rydding og oppvask etter lunsj, middag og kvelds. 

Tilsynslærer

Du kan alltid ringe 990 90 172 dersom du har behov for hjelp etter skoletid. Da treffer du den læreren som har vakt den dagen. Tilsynslæreren er sammen med elever, hjelper til med praktiske ting, slår gjerne av en prat, er brannvakt og overnatter på skolen. 

Sykdom, skader og samtaler

Trenger du lege, kan vi hjelpe deg med å bestille time hos et av legesentrene i Melhus. Tannhelsetjenesten på Melhus tar imot ved akutte behov, men har ikke kapasitet til vanlige tannlegeundersøkelser. 

På St. Olavs hospital får du den hjelpen du trenger om du skulle være uheldig og skade deg. Dersom du skal gå på ei linje med mye fysisk aktivitet, anbefaler vi at du driver forebyggende trening før du kommer. Da unngår du belastningsskader på grunn av dårlig trent muskulatur. Aktivitetsnivået på Rødde kan bli høyere enn det du er vant til! 

Noen å snakke med

Livet kan by på både oppturer og nedturer. Sosiallæreren har god tid til å snakke med de elevene som ønsker det.