Et fjell og en tur for alle!

Opplev Afrika! Linja har lang og god erfaring med å bestige Kilimanjaro. Safari, jungeltur og snorkling i det Indiske hav. Opplev glede over å være i naturen gjennom allsidig friluftsliv gjennom året.

 

Kilimanjaroruta

Den mest brukte ruten på Kilimanjaro er Marangu-ruten. Dette er den eneste ruten bygd med hytter for overnatting underveis, og det er førsteklasses mat og service underveis. Skolen har i mange år hatt et nært og godt samarbeid med guide-firmaet. De legger ned stor innsats for at flest mulig kommer på toppen. De er yrkesstolte. Skolen har lang erfaring med Kilimanjaro, og meget god statistikk på antall elever som har besteget fjellet. Neste gang er det din tur! Her er en video fra 2015/2016 og deres tur mot toppen. Dag for dag program for bestigningen vises godt på denne filmen.

img_6890-small

img_6842-small

img_6716-small

Ikke bare Kilimanjaro

Vi reiser sammen med Reis Afrika klassen og opplever mye mer av Afrika enn bare Kilimanjaro. Vi besøker både Kenya og Tanzania. Vi starter i Nairobi, hvor vi opplever storbylivet på beste Afrikansk vis. Vi får innblikk i hvordan det er å leve i slummen og får se hvordan det arbeides med å ivareta dyr. I Tanzania drar vi på safari i håp om å se alle de 5 store og komme tett innpå Afrikansk dyreliv. Det er noe helt unikt å se dyr i sitt rette element. Vi får innblikk i hvordan Wild Life Service jobber med Afrikas truede dyrearter og utfordringene Kenya og Tanzania har med krypskyting. Vi drar videre til Lushoto, en by oppi fjellene hvor det er frodig regnskog og gode muligheter for å besøke skoler, være med lokalbefolkning og gå jungelturer. Til slutt retter vi kursen mot Zanzibar, et herlig øyparadis med hvit sand, krystallblått vann og hvor vi får kjenne på hva det afrikanske uttrykket «hakuna matata» – ingen bekymringer, virkelig betyr. Her besøker vi byen Stonetown og snorkler sammen med fiskene Nemo.

Skolebesøk i Nairobi 2017/2018.

Besøk i sjiraffpark Nairobi 2017/2018.

Safari Tanzania 2017/2018

Utsiktspunkt i Lushoto 2017/2018

Hakuna Matata på Zanzibar 2017/2018.

I Norge

Hele skoleåret drar vi masse på tur og prøver nye ting.  Overnatting under åpen himmel. Nybegynnerkurs i elvekajakk. Kanotur i Femundsmarka med overnatting i gapahuk. Tur til Trollheimen eller Snøhetta. Skøytetur i Trøndelag. Langrennsturer i Bymarka. Klatring både inne og ute. Solodøgn i Bymarka. Rappellering på storvegg… for å nevne noe. I tillegg kommer også en rekke dagsturer med vandreturer i nærmiljøet . Vassfjellet blir mye brukt til å forberede oss til Kilimanjaro, slik at vi har noe treningsgrunnlag før vi drar.

Kurs

Foto- og filmredigeringskurs, innføringskurs i swahili, afrikansk kultur og dyreliv.

Passer linja for deg?

På denne linja trenger du ikke å være godt trent eller ha masse erfaring fra friluftsliv, og ja, dette er også linja for deg som er nybegynner. Alt du trenger er motivasjon og lysten til å gjøre noe nytt.  Dette er ei linje for absolutt alle, helt uavhengig av din bakgrunn. Husk at hele klassen er i samme båt: Ingen har prøvd alle aktivitetene før eller vært på Kilimanjaro tidligere. Her får du alt i ett: Oppleve Afrika og Kilimanjaro, samt et aktivt og spennende skoleår.

Pakkeliste for Afrikaturen

Lurer du på hva du trenger? Her er pakkeliste!

 

Hanne greide det!

Les om Hannes opplevelse av den siste natta på tur opp Kilimanjaro.

Pris

Marianne Sundsvalen
Lærer Reis Kilimanjaro

Marianne er utdannet lærer i kroppsøving og idrett fra Norges Idrettshøgskole. Hun har studert religion på Menighetsfakultet og har en bachelor i spesialpedagogikk. Hun er glad i å reise og har tidligere erfaring med ungdomsarbeid fra idrett- og kirkesammenheng. Hun trives godt sammen med ungdom og ønsker å legge til rette for reiseglede, idrettsglede og glede av å være ute i naturen.

E-post: mariannes@rodde.fhs.no

 

Vil du har mer reiseliv, bistand og kultur?

Søk heller på den andre Afrikalinja vår, Reis Afrika!

 

SØK Reis Kilimanjaro

Send inn din søknad NÅ! Klikk deg inn her på folkehogskole.no

 

instagramrodde

#roddereiskili

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More