REIS AFRIKA KILIMANJARO

 

MANGE TURER – Lav terskel

Vi vil igjennom hele året dra masse på tur og prøve nye ting. Overnatting under åpen himmel. Nybegynnerkurs i elvekajakk. Kanotur i Femundsmarka med overnatting i gapahuk. Hytte til hytte i Trollheimen. Snøhuletur. Skøytetur i Trøndelag. Langrennsturer i bymarka. Klatring både inne og ute. Rappellering på storvegg… for å nevne noe. I tilegg kommer også en rekke dagsturer med vandreturer i nærmiljøet . Vassfjellet blir mye brukt til å forberede oss til Kilimanjaro, slik at vi har noe treningsgrunnlag før vi drar. Her er et av høydepunktene å gå med hodelykt, ei hel natt i Vassfjellet, bare for å simulere toppnatta på Kilimanjaro.

 

På denne linja trenger du ikke å være godt trent eller ha masse erfaring fra friluftsliv. Alt du trenger er motivasjon og lysten til å gjøre noe nytt. Dette er ei linje for absolutt alle, helt uavhengig av din bakgrunn. Husk at hele klassen er i samme båt: Ingen har prøvd alle aktivitetene før eller vært på Kilimanjaro tidligere.

 

 

EN MÅNED I AFRIKA

 

Målet med turen til Øst-Afrika er at man også skal få oppleve flere sider ved Afrika enn bare Kilimanjaro.

1. uke: Vi oppholder vi oss i Arusha, opp mot Mount Meru i en høyde av ca 2000moh. Det gjør vi for å få akklimatisert og tilvendt oss litt tynnere luft. Da blir vi mer motstandsdyktige og robuste når vi starter fjellturen på Kilimanjaro. Her leier vi et eget guesthouse, som ligger langt utafor allfarvei oppe i jungelen. Vi får også omvisning på en kaffeplantasje og tur til det lokale markedet, i tillegg til at vi blir kjent med guidene våre. De er utrolig omsorgsfulle, og ønsker av hele sitt hjerte at du skal nå toppen. Rødde har en veldig god statistikk på antallet som kommer til topps, nesten alle av de 45 elevene som opp gjennom årene har vært med, har kommet opp, og ingen av våre tidligere elever har hatt mye friluftslivsbakgrunn. Så dette er et fjell for absolutt alle.

 

2 uke: Seks dagers bestigning av Kilimanjaro på Marangu Route. Denne ruta er den eneste ruten på Kilimanjaro der det er mulig å overnatte i hytter. Vi starter ved Marangu Gate og første etappe går igjennom flott regnskog til Mandara Hut. Neste dag går vi ut av skogen og følger en god sti til Horombo Hut gjennom landskap dominert av gressletter og lyng. Etter en akklimatiseringsdag på Horombo, fortsetter vi igjennom månelandskap av grus og stein opp til Kibo Hut. Kibo blir utgangspunktet for toppforsøket vårt. Etter toppnatten returnerer vi samme vei som vi kom opp med en overnatting på Horombo Hut igjen. Vi ankommer gjestehuset vårt i Arusha rundt klokka 18, etter seks dager på fjellet. Dagen etter har vi hviledag, med bading i en eksotisk kilde, pluss masse god mat.

 

3 uke: Her starter vi med safari i Morogoro Crater. Det blir en lang dagstur og mye kjøring med safaribilene, men natur- og dyreopplevelsene blir flotte. Etter safari kjører vi med minibuss inn til Taveta, som ligger like innenfor grensa til Kenya. Her besøker vi masaifolket ute på de enorme, åpne slettene. Her får du innblikk i deres levesett og kultur, som er flere tusen år gammel. Etter noen dager i Taveta drar vi vidre til Lushoto, som ligger i Tanzania. Dette stedet ligger oppe i Usambara Mountains. De ville og vakre fjellene er dekket av høye trær og jungel. Her blir det jungelsafari og bading i elver. Vi bor på et gjestehus som har nydelig utsikt utover jungelen, og som serverer oss hjemmelaget mat (og pizza). Opplevelsen av stjernehimmelen og levende lys blir for mange et sterkt minne fra Afrika.

 

4 uke: Etter Lushoto drar vi videre til Zanzibar. Her bor vi på nordspissen av øya. Hotellet som ligger helt ned til stranden ved Det Indiske Hav, er vårt utgangspunkt for snorkelturen til et fantastiske rev med krystallklart vann. På snorkelturen benyttes det seilbåter med de karakteristiske båtene som Zanzibar er så kjente for. Dagstur inn til den største byen Stonetown blir også et høydepunkt. Flere hviledager på stranden er en fin måte å avslutte turen på. Her møter vi også den andre klassen ”Reis Afrika” de siste dagene.

 

 

Tilbake til Reis Afrika Kilimanjaro – linjeside