Beats Electro

Liker du å produsere og lage egne låter? Beats Electro er linja for musikkproduksjon og studiotid innen alle musikksjangre.


Linja tilbyr også halvårskurs høst, les mer om den linja og søk her.

Dette er noe av det du lærer på Beats Electro:

  • Musikkproduksjon med sampling og beats
  • Utgivelse ep/dem/single
  • Studiojobbing og opptak i et profesjonelt studio
  • Låtskriving
  • Musikk- og lydlære
  • Live-situasjonen
  • Visuell identitet

Ett år til å utfolde deg innen musikk og musikkproduksjon

Beats Electro er musikklinja for deg som elsker å lage musikk på laptopen din, på gitaren eller bare digger å leke deg med mulighetene den elektroniske musikken gir.

På Rødde folkehøgskole møter du likesinnede og vil få gode muligheter til å utvikle deg, uansett nivå og bakgrunn. Musikk og kreativitet handler om inspirasjon. I tillegg til å ha dyktige lærere på folkehøgskolen, henter vi inn profesjonelle artister og produsenter som vil gi deg sine tips.

Du vil få mye tid til å jobbe med egne prosjekter. Musikkproduksjon gjør du i det programmet du liker best. Du vil få egen lisens på FL Studio, Ableton, Logic eller andre DAWs. Målet er å ha det gøy – og få gitt ut musikken du lager.

Konserter gjennom året og linjetur til Europa

Gode musikkopplevelser venter både i Trondheim og Europa!

Trondheim har mange konsertsaler, utesteder og festivaler som vi selvfølgelig kommer til å benytte oss av. Festivalene Trondheim Calling og Festningen er gjengangere for oss på Beats Electro.

Vi drar på linjetur nedover i Europa og deler musikkopplevelser og inspirasjon i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland. Målet for studieturen er å besøke produsenter, studioer, skoler og artister som vi kan lære av og bli inspirert av.
 
Dersom korona-restriksjoner fortsatt vil gjelde for skoleåret 2021-2022, vil vi øke antall besøk i det landet vi reiser i.

Artister og produsentbesøk

Hvert år drar vi for å treffe, og vi får besøk av, forskjellige artister og produsenter. De deler av kunnskapen og erfaringene sine, og du vil helt sikkert kunne plukke opp noen tips til egen musikkproduksjon.

Vi har blant annet besøk av Alexander «Rykkinnfella» Austheim (JCY)Filip Kollsete (Arif, Unge Ferrari) og Kent Tonning (Autolaser, MRD). Autolaser er vi så heldige å ha på besøk på musikklinja vår flere ganger i løpet av året.

Dette sier tidligere Beats Electro-elever

«På Beats Electro får du gode lærere, spennende muligheter, masse moro og læring som ikke er resultatbasert. Det gir et trygt miljø å utfordre seg selv i. Linja anbefales til deg med interesse for musikkproduksjon, nybegynner eller dreven produsent.»

Cornelia Subramaniam Andersen

«Jeg er veldig godt fornøyd med lærerne mine, Olav Flaa og Øystein Berg Slettahjell. Det er så bra å få være i klasserommet hele dager og bare drive med musikk og ha dyktige lærere å spørre

Kristoffer Björntvedt
Øystein Slettahjell

Lærer på Beats Electro:

Øystein Berg Slettahjell

Øystein har tatt musikkteknologi-utdannelse fra NTNU, musikkonservatoriet i Trondheim. Han har drevet med musikk fra han var liten og han har vært med på mye forskjellig, både som låtskriver, vokalist og bandmedlem. Han begynte som musikklærer her på Rødde i 2009.

beatselectro@rodde.fhs.no

Olav Størseth Flaa

Lærer på Beats Electro:

Olav Størseth Flaa

Olav er utdannet elektronikkingeniør med spesialisering innen elektroakustikk. Han har bl.a. jobbet med prosjektering av lyd- og bildeanlegg i offentlige bygg og drevet privat lydstudio. På fritiden har han spilt bass i band i mange år. Olav trives godt med å få kombinere interessen for musikk og teknologi i et miljø med mange dyktige og interesserte musikkelever.

olav@rodde.fhs.no

FAQ – Ofte stilte spørsmål

Opptakskrav:

Vi har ingen opptakskrav, kun forventninger om at du er topp motivert og klar for et spennende år! Sett deg mål om å få mest mulig ut av Beats Electro og året på Rødde folkehøgskole!

Slik kan en uke se ut:

Mandag: Flere typer fellesfag
Tirsdag: Linjefag
Onsdag: Linjefag
Torsdag: Linjefag
Fredag: Valgfag
Lørdag: Fellesopplegg og elevkveld
Søndag: Fri

Årsplan:

Vi er mange som elsker akkurat det samme og i løpet av året vil du få masse tid til å lage nye låter og lære masse nytt innen musikk og musikkproduksjon! Se årsplanen her

Valgfag:

Fredager er valgfagdag. Du kan velge mellom 30 valgfag, blant annet ballspill, filmdiskusjon, hybelmat, longboardverksted, sirkus og surfing.

Pakkeliste og utstyr:

PC – du kan også låne av skolen
Headset – du kan også låne av skolen
Instrumenter/forsterkere
Dagstursekk
Sengetøy og håndklær
Dyne og pute
Sovepose for utendørs bruk 
Liggeunderlag
Treningstøy og innendørssko
Gyldig pass

Slik bor du:

Du bor i dobbeltrom og har tilgang til bad, vaskerom, stue, kjøkkenkrok og internett. Vi har svært få enkeltrom. Les mer om internatet

Kristen folkehøgskole:

Rødde er en kristen folkehøgskole. Vi møter deg med respekt uansett hvilket ståsted du har. Skoledagene starter med «Ord for dagen» fra en av lærerne, og du får reflektere rundt de store spørsmålene i livet og tro. Les mer om kristen folkehøgskole

Ting å finne på:

Det er mange muligheter til å finne på ting på skolen – også når du har fri, og kort vei inn til Trondheim. Les mer om hva du kan gjøre

Slik søker du:

Søk når du vil og så fort du har bestemt deg. Vi svarer på søknader fra 1. februar, og tar opp elever til skolen er full.


På innsiden av Beats Electro

Hør låter fra Beats Electro-elever: Sjekk ut Beats Electro Records på Spotify!

Følg oss på Instagram: @roddebeatselectro

Valgfag

Du har tre linjefagsdager hver uke. Fredager er valgfagdag. Velg mellom 30 valgfag!

Internatet

Vi har tre internat. Det er flest dobbeltrom. 28 rom har bad, 20 rom deler bad med flere.